Vse o psih |
|
| Mačke | |
| |
Imate doma mačko? | | Skupaj glasov : 9 | | |
| Avtor | Sporočilo |
---|
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Mačke Sre Feb 22, 2012 9:57 pm | |
| Čeprav je to forum o psih si tudi mačke zaslužijo eno temo! Tukaj vse o njih, kako ste jih dobili, kakšno opremo imate zanje, objavljamo mačke ki iščejo dom... Čisto vse kar se jih tiče! Najprej ''zgodbica'', kako sta k nam prišla Čupa in Kiki; Moja sestra si je dolgo želela mačko, jaz pa ne (ker sem se bala da potem ne bo psa). In nekega dne smo z družino gledali zadnjo stran revije moj pes, kjer je bila reklama za hrano royal canin za pasemske mačke. Pogovarjali smo se katera je najlepša in strinjali smo se da maine coon. Potem pa smo pričeli resneje razmišljati o mački. Tudi jaz sem šele čez nekaj časa postala navdušena, oče in sestra pa sta že iskala mačkarne in legla maine coonk. Točno pa se spomnim 10.4.2010; za očetov rojstni dan so k nam prišli stari starši, in dedek je mimogrede omenil, da je sosedina mucka v našem hlevu skotila mladička. Seveda smo mogli iti takoj ko je bilo mogoče pogledat to kepico (ko smo prišli smo ugotovili da sta dve! ). In v hipu smo se zaljubili vajnu (večina v posebno, belo mucko, le jaz pa v navadnega, tigrastega muca). Seveda je bilo že skoraj odločeno da vzamemo to belo mucko (potreben je bil le še zadnji, odločilen da), ampak jaz sem se tako zaljubila v tigrastega mucka, da sem vstrajala da vzamemo oba, dokler se nismo res odločili za to. Takoj sem ju poimenovala Kiki (tigrast) in Mea (bela z lisami). Nato smo pa Mea preimenovali v Čupo. Če po pravici povem, sem najprej imela veliko raje Kikija kot Čupo , ampak zdaj pa sploh ne! 3 mesece smo redno hodili k njima na obiske (živela sta namreč pri babičini sosedi na bližnji vasi), dokler končno ni napočil dan, ko smo kepici odnesli domov! Najprej sta bila zelo divja (posebej Čupa) in sta nam parala živce s svojimi idejami, potem pa sta se počasi umirila. Letos 10.4.2012 bosta praznovala že drugi rojstni dan! Jaz pa sem seveda z njima postala velika ljubiteljica mačk, in zdaj so na isti ''stopnički'' kot psi! Bom drugič še kaj napisala o niju, ker se mi ravno mudi! | |
| | | LittleLi
Število prispevkov : 173 Join date : 08/01/2012
| Naslov sporočila: Re: Mačke Sre Feb 22, 2012 10:13 pm | |
| Mi imamo eno najdenko. Ime ji je maca in je črna z majhno belo liso pod vratom. Poleti malo posvetli in je čokoladno rjava >< Ima ful lepe svetlo zelene oči. Stara je okoli 6 let,dobila sem jo kot mladička. Ona je res ena ful prijazna muca, sicer je zunaj a je vedno pri nas ali pri sosedih. Če grem na sprehod z Lia, Puhkom ali sama, bo skoraj vedno šla z mano. Hitro se uči, malo jo tudi treniram na kliker. Če ji rečeš skoči na zid v bližini hiše(precej visoko je,ampak ona je spretna),pride pa tudi na klic. Sosedi imajo eno mešanko s perzijko(je bela in ima modre oči),ime ji je Pika. Ta muca pogosto prihaja k nam, Maca pa k sosedom, tako da je Pika na pol naša, Maca pa na pol sosedova | |
| | | Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Mačke Čet Feb 23, 2012 7:10 am | |
| - Citiram :
- Hitro se uči, malo jo tudi treniram na kliker.
Enako! (samo obvezni so dobri priboljški) | |
| | | Maly
Število prispevkov : 244 Join date : 29/10/2011 Kraj : Svet maltežanov
| Naslov sporočila: Re: Mačke Pet Feb 24, 2012 2:21 am | |
| Mi mamo muco Lizo.Z Malyjem se sploh ne razumeta.Imamo jo že 8 let. | |
| | | Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Mačke Tor Mar 13, 2012 2:27 am | |
| | |
| | | Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Mačke Tor Mar 13, 2012 5:13 am | |
| Rebeka, zmanjšaj slike. Mi imamo kakor kdaj. jedo pa tudi sveže ribe in meso, ki nam ostane. | |
| | | Fiamma
Število prispevkov : 231 Join date : 16/10/2011 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Mačke Tor Mar 13, 2012 5:20 am | |
| Mi pa imamo 3 mačke. Seveda vse tri sterilizirane. Bom pa kar prilepila zgodbo, ki sem jo priložila k svojemu opisu. - Citiram :
- Približno 10 let od tega, so na veterinarsko
ambulanto v Kopru pripeljali potepuško črno-belo mamo muco in njene 3 mladičke. Odločili smo se, da mamo muco posvojimo. Na žalost, čim smo odprli transporter, je muca zbežala in se skrila v visoko travo pri sosedih. Nikakor je nismo uspeli ujet. Bila je mlada in plašna in imela je očitno zelo slabe izkušnje z ljudmi. Odločili smo se, da bomo posvojili še enega od njenih mladičkov, saj bi se tako verjetno tudi mama muca vrnila. In tako smo tudi storili. Odšli smo na veterinarsko, kjer je ostal le še en mladiček, ki ga nihče ni hotel posvjoit, ker je pihal na vse. Tisti mladiček je bila Minnie, ki je danes ena najbolj scartanih muc na svetu. Sploh ne vem, če še zna pihat. Minnie je imela ograjeno domovanje pod našim balkonom, tako da ni mogla ven. Počasi ko je rastla, je tudi uspela skočit ven iz ograde in vsak dan začela bolj raziskovat okolico. Sprva le nekaj korakov, naslednjič do žive meje in tako dalje. In ja, mama muca se je vrnila! Sicer imamo še dandanes borbe z njo, saj je še vedno zelo plašljiva in jo skoraj da moraš prosit, da pride jest in čim katera druga mačka povoha hrano, se je ona noče več dotakniti. -.-' Približno leto, dve po posvojitvi mame in hčerke, se nam je pridružila še tretja muca, ki je prav tako črno-bela. Obdržali smo jo. Tako da imamo danes črno-beli trio. Sicer je vsako leto prišel k nam še kakšen mladiček ali celo odrasla muca, ampak smo vsem naslednjim poiskali nov dom. Tole je "mama muca" (mama od Minnie), kličemo jo po večini Maxi (ker se Minnie izgovori podobno kot "mini" se je zato ime prijelo) Minnie Nečakinja | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Mačke | |
| |
| | | | Mačke | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|