Vse o psih |
|
| "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 12:24 am | |
| Saj ne morem verjet, da je folk še vedno toliko naiven... Sem prišla iz prakse in grem v dvigalo. Srečam lastnico z navadnim mešančkom ( nič slabega ne mislim). Jo vprašam " Med čem pa je križan?" pa mi reče " ne, čisti je. TIKI čivava je" Jaz sem mislila, da bom bruhala... Sem ji poskušala na svoj način razložit, pa me itak ni poslušala češ njej je vseeno kakšnega psa ima... CITIRAM: - Ewa:) je napisal/a:
4. Mini, maxi, midi
Še en nateg s strani PREPRODAJALCEV in ZASLUŽKARJEV! Npr. maltežani, yorkiji, čivave imajo STANDARD, ki določa koliko bo pes velik ali težak! Ne nasedat!
lp
Da še omenim, da kuža sploh ni izgledal, kot čivava, zato sem tudi vprašala med čem je križan, sem pa opazila, da je veliko preveliki za čivavo... Prav jezna sem... | |
| | | Maly
Število prispevkov : 244 Join date : 29/10/2011 Kraj : Svet maltežanov
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 12:35 am | |
| Ja nažalost je polno takšnih naivnežev.Meni skoraj vsak ki se ne spozna reče iiiiii kak luštna pupika,pa jaz rečem da je fantek.Pol pa oni iiiiii kaki lepi mladiček,ko jim pa poveš da je star eno leto pa rečejo tej pa je mini maltežan ker mi imamo maltežana (samca) doma pa ima 9 kg.
Ali pa sem šla v Zootic in kupujem za Malyja torbico in pol mi uni reče da je bolje da kupim večjo ker maltežani imajo do 9 kg. | |
| | | Admin Admin
| | | | Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| | | | barbara12
Število prispevkov : 1 Join date : 08/04/2012
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 3:55 am | |
| Poleg tega so taki psi največkrat bolni... Moraš imet res srečo na loteriji, da ne dobiš bolnega psa Žal... Preprodajalci pa si največkrat zmišlujejo laži, da bi prikrili napake kužkov, žal... | |
| | | Maly
Število prispevkov : 244 Join date : 29/10/2011 Kraj : Svet maltežanov
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 3:57 am | |
| Ja potem pa kako so maltežani grdi.Halo saj se pa ne pozanimajo v negi niti v pasmi jih pustijo da se jim oči solzijo.
Ma ne vejo ali majo maltežana ali pa bernskega planšarja.Najbolj smešno pa je ko ti en reče da ima črnega maltežana. | |
| | | Airedale10
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 4:00 am | |
| Jaz tudi poznam enega ''mimi yorkija'', ki je sicer pri 2 letih v redu, ampak je res zelo občutljiv. | |
| | | Monica2
Število prispevkov : 21 Join date : 19/03/2012
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 4:01 am | |
| Eh... Kaj si vse folk zmišljuje... Saj ne moreš verjet.
Ravno zaradi tega sem odločena za psa Z rodovnikom, tako vsaj veš kaj kupiš, pa za živo bitje boš ja dal več denarja kot za STVAR! Ker večina se še vedno bolj pozanima o stvari kot pa o psu. | |
| | | Mkej
Število prispevkov : 1 Join date : 07/01/2012
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 4:04 am | |
| Mi je bila ta tema ful zanimiva, zato bo to moj ta prvi post na tem forumu Moji znanci so si ravno tako kupili psa "maltežana" ki je bil prevelik, pa so trdili, da je maxi velikosti, za bruhat! Kako so lahko tok naivni? Seveda so verjeli lepim LAŽEM navadnega preprodajalca! Zdaj je pes prevelik s kupom težav, ima neke težave s srčkom... | |
| | | NatalijaS
Število prispevkov : 3 Join date : 08/04/2012
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 4:11 am | |
| Sem videla to temo... Forum spremljam že dolgo... Moram se vam potožiti. Kupili smo psa, pri nekem trgovcu iz oglasnikov. Pes bi naj bil "čistokrven brez rodovnika" in midi velikosti... Moram vam povedati, da psičko taako pogrešamo, saj nam je pri 6 mesecih starosti poginil po trdem boju za hepatitisom... Saj ni bil NITI cepljen! Psa tako pogrešamo... | |
| | | Airedale10
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 7:36 pm | |
| Sožalje! Ne morem vzdržati da ne bi še tega napisala; zakaj se pa niste pozanimali?? Zakaj ste z nakupom podpirali mučenje živali??? | |
| | | NatalijaS
Število prispevkov : 3 Join date : 08/04/2012
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 8:11 pm | |
| Žal, se res nismo pozanimali In nikoli več ne bi naredili iste napake... Naslednji pes bo ali iz zavetišča ali pa Z rodovnikom... Sama se pa zavedam, kaj sem s tem podprla in mi je žal... Zato me ne "napadat" prosim. | |
| | | Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa Ned Apr 08, 2012 8:21 pm | |
| Poleg tega pa so takšni psi, navečkrat od preprodajalcev, največkrat bolni, obolevajo za raznimi dednimi hibami... Tukaj je ena vzrediteljica Yorkshire terierjev napisala: Pasma »Mini Yorki« ne obstaja. Standard pasme je od 1.8 do 3,2 kg. NE vzrejamo »mini« ali kakorkoli drugače poimenovanih »ekstremno majhnih« yorkijev. Ekstremno majhni yorkiji so običajno bolj dovzetni tako za dedne kot nededne napake (odprte fontanele, predgrizavost, težave s srcem,…). Druge pogoste težave vključujejo tudi diarejo ter bruhanje, ki zahtevajo pogoste izredne in drage veterinarske preglede ter operacije. Pogosteje se tudi poškodujejo ter slabše prenašajo anastezijo, česar posledica je lahko tudi smrt. Vsak vzreditelj ima lahko občasno nenavadno majhnega yorkija v kakšem leglu, medtem ko izključno neodgovorni vzreditelji načrtno vzrejajo premajhne yorkije. Prioriteta pri nakupu naj bo torej zdravje in ne velikost! Vsi odgovorni vzreditelji si prizadevajo vzrediti yorkije velikosti 1.8 – 3.2 kg, saj le ta velikost zagotavlja optimalno zdrave pse. Prav tako vsi odgovorni vzreditelji parijo izključno zdrave kužke, ki imajo opravljene zdravstvene preglede. http://www.desmidiales.com/index.php?show=13 | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa | |
| |
| | | | "Midi", "maksi", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|