Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Francoski buldog Ned Jun 03, 2012 11:23 pm | |
| Kot že ime pove izvira iz Francije. Plečna višina dosega višino 30 cm, težki pa so lahko 12 kg, samice nekoliko manj ok. 10kg. Dlaka francozkov je kratka, bleščeča. Lahko je progasta, z ali brez belih lis, ali pa samo bela.Ker ima kratko dlako tudi nega ni zahtevna. Dlako občasno skrtačimo, očistimo ušesa, skrajšamo kremplje in očistimo gube ( s kakšnim posebnim losjonom in brisačko), če gub ne očistimo se lahko zgodijo kakšna vnetja. Po značaju so prijazni, inteligentni, zelo vdani, ljubeznivi psi, ki se tudi dobro obnesejo z otroki. So igrivi in veseli in imajo dober smisel za humor, rahlo so tudi svojeglavi. Radi imajo pozornost, če pa preusmeri lastnik več pozornosti drugim, lahko postanejo ljubosumni. Niso srečni, če jih puščamo same, saj želijo biti pravi družinski člani. Z vzgojo ni velikih težav in se dokaj hitro učijo. Če dobijo veliko pozornosti, se lahko odpovejo sprehodu, še posebej v vročem vremenu. Ne smemo jih puščati dolgo na soncu, saj imajo kratek smrček in kasneje lahko imajo težave z dihanjem. Dobro se prilagodijo življenju v stanovanju, ampak vseeno jim moramo nuditi dovolj gibanja. Še en smešen video mladička: https://www.youtube.com/watch?v=5L28TM48bF0VIR: enciklopedija psov
Nazadnje urejal/a Muffin <3 Pon Jun 04, 2012 3:31 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
Fiamma
Število prispevkov : 231 Join date : 16/10/2011 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Francoski buldog Pon Jun 04, 2012 2:41 am | |
| Ta pasm mi je zelo všeč, tako kot bostonski terier! Ampak mislim, da na ta zadnji sliia, ki si jo objavila, je bostonček. | |
|
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Francoski buldog Pon Jun 04, 2012 3:30 am | |
| Samo res ja... hvala, bom zbrisala | |
|
abby2
Število prispevkov : 6 Join date : 28/06/2012
| Naslov sporočila: Re: Francoski buldog Čet Jun 28, 2012 5:20 am | |
| pozdravček usem! jaz pa čez dober mesec dobim mladička te pasme =)) ime ji bo abby!!! komaj čakaam!!! me zanima če se hitro utrudijo?? in če je res, da dost smrčijo?? huaalaa hehehe :** | |
|
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Francoski buldog Čet Jun 28, 2012 6:03 am | |
| - abby2 je napisal/a:
- pozdravček usem! jaz pa čez dober mesec dobim mladička te pasme =)) ime ji bo abby!!! komaj čakaam!!! me zanima če se hitro utrudijo?? in če je res, da dost smrčijo?? huaalaa hehehe :**
Pozdravljena! Baje res veliko smrčijo! Pravijo, da nimajo glih veliko energije.... Lp | |
|
Rebeka16
Število prispevkov : 43 Join date : 18/06/2012 Age : 28 Kraj : Ptuj
| Naslov sporočila: Re: Francoski buldog Sob Jun 30, 2012 10:17 pm | |
| Moja prijateljica je imela psičko z imenom Biba.Francoski buldogi so zelo zanimiva pasma kot po karakterju kot po videzu .So zelo družinski psi,neobčutljivi(ni problema če je otrok mogoče malo preveč grob,..) Smrčijo pogosto in tudi prdijo pogosto abby2-veliko užitkov z psičko | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Francoski buldog | |
| |
|