Forum o psih
Forum o psih
Forum o psih
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vse o psih

KazaloLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Francoski buldog

Go down 
4 posters
AvtorSporočilo
Muffin <3

Muffin <3

Število prispevkov : 152

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitimeNed Jun 03, 2012 11:23 pm

Kot že ime pove izvira iz Francije.
Plečna višina dosega višino 30 cm, težki pa so lahko 12 kg, samice nekoliko manj ok. 10kg.

Dlaka francozkov je kratka, bleščeča. Lahko je progasta, z ali brez belih lis, ali pa samo bela.Ker ima kratko dlako tudi nega ni zahtevna. Dlako občasno skrtačimo, očistimo ušesa, skrajšamo kremplje in očistimo gube ( s kakšnim posebnim losjonom in brisačko), če gub ne očistimo se lahko zgodijo kakšna vnetja.

Po značaju so prijazni, inteligentni, zelo vdani, ljubeznivi psi, ki se tudi dobro obnesejo z otroki. So igrivi in veseli in imajo dober smisel za humor, rahlo so tudi svojeglavi. Radi imajo pozornost, če pa preusmeri lastnik več pozornosti drugim, lahko postanejo ljubosumni. Niso srečni, če jih puščamo same, saj želijo biti pravi družinski člani.
Z vzgojo ni velikih težav in se dokaj hitro učijo.
Če dobijo veliko pozornosti, se lahko odpovejo sprehodu, še posebej v vročem vremenu. Ne smemo jih puščati dolgo na soncu, saj imajo kratek smrček in kasneje lahko imajo težave z dihanjem. Dobro se prilagodijo življenju v stanovanju, ampak vseeno jim moramo nuditi dovolj gibanja.
Francoski buldog FrbuldogFrancoski buldog Phoca_thumb_l_hector

Še en smešen video mladička:
https://www.youtube.com/watch?v=5L28TM48bF0

VIR:
enciklopedija psov

Nazadnje urejal/a Muffin <3 Pon Jun 04, 2012 3:31 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Fiamma

Število prispevkov : 231
Kraj : Koper

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitimePon Jun 04, 2012 2:41 am

Ta pasm mi je zelo všeč, tako kot bostonski terier! Smile
Ampak mislim, da na ta zadnji sliia, ki si jo objavila, je bostonček.
Nazaj na vrh Go down
https://www.facebook.com/pages/Klub-%C5%A1tudentov-veterine-za-po
Muffin <3

Muffin <3

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitimePon Jun 04, 2012 3:30 am

Samo res ja... hvala, bom zbrisala
Nazaj na vrh Go down
abby2

Število prispevkov : 6

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitimeČet Jun 28, 2012 5:20 am

pozdravček usem! jaz pa čez dober mesec dobim mladička te pasme =)) ime ji bo abby!!! komaj čakaam!!! me zanima če se hitro utrudijo?? in če je res, da dost smrčijo?? huaalaa hehehe :**
Nazaj na vrh Go down
Muffin <3

Muffin <3

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitimeČet Jun 28, 2012 6:03 am

abby2 je napisal/a:
pozdravček usem! jaz pa čez dober mesec dobim mladička te pasme =)) ime ji bo abby!!! komaj čakaam!!! me zanima če se hitro utrudijo?? in če je res, da dost smrčijo?? huaalaa hehehe :**

Pozdravljena!
Baje res veliko smrčijo! Pravijo, da nimajo glih veliko energije.... Very Happy

Lp
Nazaj na vrh Go down
Rebeka16

Rebeka16

Število prispevkov : 43
Kraj : Ptuj

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitimeSob Jun 30, 2012 10:17 pm

Moja prijateljica je imela psičko z imenom Biba.Francoski buldogi so zelo zanimiva pasma kot po karakterju kot po videzu Smile.So zelo družinski psi,neobčutljivi(ni problema če je otrok mogoče malo preveč grob,..)
Smrčijo pogosto in tudi prdijo pogosto Very Happy

abby2-veliko užitkov z psičko Smile
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Francoski buldog Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Francoski buldog   Francoski buldog Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Francoski buldog
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-