| Kaj narediti?? | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
ali1010she
Število prispevkov : 9 Join date : 14/03/2013
| Naslov sporočila: Kaj narediti?? Čet Mar 14, 2013 5:15 am | |
| Živjo! Lepo pozdravljeni,sem nova na forumu in zanima me neka stvar: Maja dobim psa (Border collie) in nevem natančno kako in kdaj psa dati zavarovati,ali ga cepiti proti steklini in drugim boleznim in okužbam...Bi mi lahko prosim razložili malo kaj in kako in prosim ne mi govoriti,da se odločam za psa,pa nimam pojma o psih,da nimam nobenega znanja,no,zdaj si pridobivam znanje,zdaj se pripravljam na psa.Nič nisem rela,da bi mi kdo od vas to govoril,ampak na velikih forumih sem že dobila tak sprejem,zato,hvala lepa za vse odgovore! | |
|
| |
Fiamma
Število prispevkov : 231 Join date : 16/10/2011 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Čet Mar 14, 2013 5:36 am | |
| Pozdravljena! Glede zavarovanja ti ne znam reči nič, razen to, da ni obvezno. Sem slišala že različne stvari glede njega, menda pa da se velikokrat zgodi, da kljub obljubam, ti določenih stvari ne krijejo. Cepljenje proti steklini je po zakonu obvezno (mladič mora biti cepljen do 3. meseca starosti), za druge bolezni pa ne, ampak je cepljenje s kombinirano vaksicno zelo pripročljivo. A maš psa že rezerviranega ali samo predvidevaš, da ga boš spomladi kupila? Ker take (in drugačne stvari) bi ti moral že vzreditelj povedat, če seveda boš kupila psa pri pravem vzreditelju (ali pa sama se pozanimat). Nič slabega ti ne želim s tem, ko ti to povem, ampak nakup psa ni kar tako in nekateri se na nakup psa pripravljajo leta. Lep pozdrav! | |
|
| |
ali1010she
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Mar 15, 2013 2:14 am | |
| Ja,psa imam že rezerviranega(Spiridom),se pa tudi jaz na to pripravljam že kar nekaj časa in sem ugotovila,da ni kar tako Vredu,hvala ti,samo še eno vprašanje: Ali je treba psa vsako leto njegovega življenja cepiti proti steklini? | |
|
| |
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Mar 15, 2013 3:00 am | |
| Ja. | |
|
| |
ali1010she
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Mar 15, 2013 5:07 am | |
| Ok | |
|
| |
Fiamma
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Mar 15, 2013 5:18 am | |
| Ja, cepljenje proti steklini je obvezno 1x letno. S kombiniranim cepivom pa se mladič cepi večkrat, koliko krat ga boš morala cepit, je odvisno od tega ali so ga vzreditelji že kdaj cepili, tudi to se potem v odraslem obdobju ponavlja, odvisno od proizvajalca je lahko to obdobje 1-3 leta (če se ne motim). | |
|
| |
ali1010she
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Mar 15, 2013 7:29 am | |
| Aha,a mogoče kdo ve koliko cca. to stane?(Steklina) | |
|
| |
Fiamma
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Mar 15, 2013 9:28 am | |
| Steklina pride okoli 35€ - cena je fiksna ins e določi za vsako leto naprej, tako da ne vem koliko je trenutno. Ta drugo cepljenje pa je nekaj pod 30, če se ne motim. | |
|
| |
ali1010she
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Ned Mar 17, 2013 6:21 am | |
| Aha,hvala.Imam še nekaj vprašanj:
Ali mislite,da bo kaj problema,ker imamo doma mačko? Kakšne šampone predlagate za Borderja in kolikokrat na leto se kopa? Alli je bolše,če mladiček spi najprej notri kakšen teden,tudi če bo potem spal zunaj?
Hvala vam za vse odgovore in to... | |
|
| |
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? Pet Jun 07, 2013 2:01 am | |
| Mislim, da je tvoj border bratec od mojega haha Jas imam svojega iz K legla Okej malo pozno odgovarjam: Prepričana sem, da se super razumeta zdaj tvoj border in mačka Najprej kupi puppy šampon, mi smo našega ravno včeraj kopali haaha Drugač pa ni neke velike potrebe | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kaj narediti?? | |
| |
|
| |
| Kaj narediti?? | |
|