Forum o psih
Forum o psih
Forum o psih
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vse o psih

KazaloLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Sibirski husky

Go down 
+15
aska
Katana
Sara
Polly
Banjusie
miška:)
ImmortalAngel
Cristina
tejka
Kody
Mary
Cavalierka
orijen
Admin
AlbaTege
19 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3  Next
AvtorSporočilo

Število prispevkov : 2

Sibirski husky - Page 2 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimePet Nov 25, 2011 7:51 am

krasne fotke na prejšnji strani Very Happy res so lepi ti psi, je pa res, da so kar zahtevni... jaz osebno ne poznam nobenega, ki bi imel takega psa vredu vzgojenega. seveda ne krivim psa, temveč lastnike, ki si omislijo to pasmo a jim primanjkuje informacij kako vzgojiti tako samosvojega in trmastega psa.
Nazaj na vrh Go down
AlbaTege

Število prispevkov : 21
Kraj : Trzin

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 12:46 am

Miška jaz ti z gotovostjo lahko trdim, da je moja lepo vzgojena. Razen odpoklica nima, kar me pa sploh ne moti. In tudi večina huskyjev ga nima, ker je nagon prevelik.
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

Število prispevkov : 741
Kraj : Primorsko-Notranjska

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 1:00 am

Ja, po navadi je "kriv" nagon, ampak tetina prejšnja psica-mešanka med huskyjem in malamutom ga je obvladala. Tako, da je tudi odvisno od pasjega posameznika.Smile
Nazaj na vrh Go down
http://dakotaspirit.weebly.com/
AlbaTege

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 1:03 am

Se strinjam, malamuti so veliko bolj poslušni Wink
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 1:11 am

Seveda so, ampak vseeno niso tako zelo, zelo. Kar hočem povedat je, da ni nujno pes trmast.

Npr. Katjina Žadi je grozno lepo vzgojena, veliko bolj kot moj pudelj, čeprav naj bi bili pudli poslušni, basenjiji pa trmasti. Wink

Poznam veliko krasno vzgojenih husky-jev.
Nazaj na vrh Go down
AlbaTege

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 1:13 am

Se strinjam so samosvoji, ampak se pa da narediti čuda zadev z njimi. Jaz vedno rečem, samo okoli jih je treba prenest, da jim postane zanimivo Wink, pa jih imaš v šahu cheers
Nazaj na vrh Go down
Polly

Polly

Število prispevkov : 272
Kraj : Maribor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 5:44 am

Grozno lepo vzgojena...od kot ti to? hahahahahahahhaha Very Happy
Nazaj na vrh Go down
http://boltzadi.weebly.com/
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 30, 2011 5:46 am

Katie je napisal/a:
Grozno lepo vzgojena...od kot ti to? hahahahahahahhaha Very Happy

Hahaha, absolutno zgleda bolj od mojega! lol.Cool
Nazaj na vrh Go down
Sara

Sara

Število prispevkov : 7

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 3:25 am

Mene zanima samo eno vprašanje... Če bi mi bil kdo pripravljen odgovorit. Zanima me će je res, da Huskyiji ne morejo biti spuščeni, ker imajo velik lovski nagon? In da jih ne moreš naučiti odpoklica? lp
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 3:27 am

Ni res, da ne morejo. Seveda lahko, ampak včasih jih zanese, zato jaz tega v neograjenem prostoru ne bi priporočala. Je pa tudi res, da jih je težko učiti odpoklica in tudi če ga obvlada ne moreš predvidevat, da te bo zmeraj ubogal.Wink
Nazaj na vrh Go down
Katana

Število prispevkov : 12

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 3:42 am

Mene pa zanima, če mogoče kdo ve, kakšne so približne cene v hydrargiumu?
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 3:44 am

Če želiš psa, potem cene niso važne.Wink Sploh pa se od legla do legla razlikujejo. Če ste sigurni, da boste tam vzeli kontaktirajte vzreditelje(nekaj dni po rojstvu-takrat se vedo spoli-če bi vam mladički odgovarjali) in morda bodo povedali ceno. Možnost je tudi, da se za ceno sploh še niso odločili.
Nazaj na vrh Go down
Admin
Admin
Admin

Število prispevkov : 1008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 3:48 am

Pomoje so okrog 1000 EUR. Ostalo pa je itak Laby povedala Wink
Nazaj na vrh Go down
https://psi123.slovenianforum.com
Katana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 4:04 am

Seveda ni važna, ampak je pa vseeno dobro vedet, ane.

Hvala za odgovore. Zaenkrat še nisem na tem, da bom kupila novega psa, tako da, ko bo prišel čas in če se bom prav res odločila za huskyja, bom kontaktirala rejca, ja.

Še dve vprašanji za poznavalce pasme: se da huskyja navadit na mačke, če so že pri hiši, ko je še mladič? In zanima me še, kakšen je najbolj ugoden prostor zanj: samo ograjen vrt ali da ga imaš delno v hiši delno zunej? In če je zunej, kam ga daste na primer, ko ni nobenga doma ali pa ponoči; v pesjak ali na verigo ali ga enostavno pustite, kot je?
Nazaj na vrh Go down
Admin
Admin
Admin

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 4:16 am

Nisem neki poznavalec Huskyjev,, ampak pomoje se da vsakega mladička navaditi na druge hišne ljubljenčke. Seveda je potrebna potrpežljivost in vstrajnost. Psa pa postopoma navajati na mačke. In predvsem nikdar jih na začetku ne imeti brez nadzora.

Pomoje je za polarce ( Huskyje, Malamute in predvsem Samojede) najbolje, če so čim več s človekom. No, saj to navsezadnje velja za pse nasploh, saj so psi socialna bitja Smile

Verigo vsekakor ODSVETUJEM, poleg tega vam noben pravi vzreditelj ne bo želel prodati psa če ga boste imeli na verigi Wink Enkrat sem v knjigi moj pes prebrala tale citat: Kdor da psa na verigo, si tega zvestega prijatelja enostavno ne zasluži" Če ni nobenega doma pomoje najboljša rešitev pesjak. Nikakor pa ne pesjak za ves dan. Da bi pes prosto tekal po vrtu ko vas ni dma, pa tudi ni vredu... Poznam ogromno primerov, ko so pse zastrupili ko so jih zunaj pustili brez nadzora, pač moje osebno mnenje glede tega vsega Smile
Nazaj na vrh Go down
Katana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 4:46 am

Hvala za odgovor.
Veriga se zdi tud men precej nehumana, ampak spet po drugi strani se mi tud pesjak ne zdi kaj dost boljša alternativa.
Drugač pa bi ga sama imela še najrajš noter, ker bi tako verjetno imela jaz več od psa in pes več od mene, sprašujem samo zato, ker sem v knjigi o pasmah prebrala, da je to zunanji pes. In predvidevam, da bi mu bilo pozimi, ko kurimo, noter precej vroče?
Kako pa je s puščanjem dlake?
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 5:13 am

Anja, podpis.

Seveda se lahko na mačke navadijo. Zunaj je komot lahko kar v pesjaku. Naša je v pesjaku samo čez noč, podnevi dirka po ograjenem dvorišču in hodi z nami na sprehode. Če je to tvoj prvi pes se prosim čimbolj nauči o pasmi in njenih potrebah, lahko se posvetuješ s kakšnim vzrediteljem(lahko tudi s tem), ki te bo obsul z nasveti. Lahko pa tudi greš na veliko razstav, tam lahko stopiš v kontakt z vzreditelji na štiri oči, kar je po mojem še bolje. Smile

Ja lahko je v stanovanju, ampak je bolje da je kar zunaj-če bo preveč noter se mu bo zmešalo. Pa tudi vroče mu je lahko. S spuščanjem dlake pa je približno enako kot z drugimi, glede na to, da ima dvojno.
Nazaj na vrh Go down
Admin
Admin
Admin

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 5:22 am

No, potem pa tako super, če bi ga najraje imeli noter Very Happy Pomoje bo pes najbolj srečen če je lahko skupaj z vami. Drugače pa so v knjigah o pasmah takšni nepreverjeni podatki da, kar hudo... V neki knjigi prebereš to, v drugi spet drugo. Zdaj se ne spomnim točno, ampak vem, da za mojo pasmo samojed, da je v knjigi tudi pisalo, da je izvrsten čuvaj, a samojed SPLOH ni pes za čuvaja, pa okej, to je že druga tema Smile Tako, da jaz knjigam osebno ne zaupam ( razen kakšnim priročnikom in knjigah o vzgoji, negi itd.).

Pomoje si vsak pes želi biti čim bliže človeku. Drugače pa če ima zadostno količino gibanja je Husky lahko tudi v bloku, seveda je pogoj veliko gibanja. Tudi mi imamo samojedko v bloku in ni nobenih težav, poleti imamo klimo. Pozimi pa do sedaj nisem opazila, da bi ji bilo kaj prida vroče, lp
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 5:24 am

Ups, jaz pa seveda pozabim na klimo...Embarassed Lahko še kaj vprašaš kakega lastnika husky-jev kako je z dlako, ker opažam, da enim psom ene pasme bolj izpada, drugim manj...Wink
Nazaj na vrh Go down
Katana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 5:38 am

No, to bi bil sicer moj tretji pes. Ampak kot pravim, me zaenkrat samo zanimajo določene informacije o tej pasmi, ki je, kot berem, očitno bolj 'posebna' in rabi 'posebnega' lastnika, bolj resno se bom pa začela s tem ubadat, ko bom zares na tem, da bom kupila novega psa (nekako se mi ne zdi prav, da o tem razpravljam, ko je naš zdajšnji (11 let) še živ, ampak kljub temu je boljš dobit informacije o naslednji pasmi prezgodaj kot pa prepozno).

Kar se tiče okolja, živimo v hiši z vrtom, naš sedanji pes je zunanji, ampak je tud pasma taka, čeprav bi sama rajš vidla, ko bi ga imeli noter.
Se pravi bivanje v hiši + ograjen vrt s pesjakom, kamor bi se lahko 'zatekel', če bi bil ponoči ali pa ko bi bil sam doma zunej, je pol za huskyja v redu?
Nazaj na vrh Go down
Banjusie

Banjusie

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 5:44 am

Katana je napisal/a:
No, to bi bil sicer moj tretji pes. Ampak kot pravim, me zaenkrat samo zanimajo določene informacije o tej pasmi, ki je, kot berem, očitno bolj 'posebna' in rabi 'posebnega' lastnika, bolj resno se bom pa začela s tem ubadat, ko bom zares na tem, da bom kupila novega psa (nekako se mi ne zdi prav, da o tem razpravljam, ko je naš zdajšnji (11 let) še živ, ampak kljub temu je boljš dobit informacije o naslednji pasmi prezgodaj kot pa prepozno).

Kar se tiče okolja, živimo v hiši z vrtom, naš sedanji pes je zunanji, ampak je tud pasma taka, čeprav bi sama rajš vidla, ko bi ga imeli noter.
Se pravi bivanje v hiši + ograjen vrt s pesjakom, kamor bi se lahko 'zatekel', če bi bil ponoči ali pa ko bi bil sam doma zunej, je pol za huskyja v redu?

Aaaa, potem pa super!! Ja v redu je. Sej prav, da si čimprej nabereš čimveč informacij.Very Happy Se vsaj najde kje kdo, ki je istega mnenja.Very Happy
Nazaj na vrh Go down
AlbaTege

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 8:06 am

To da je večina huskyjev na povodcu je popolnoma resnično. Zakaj? Sama jo imam 6 let, pa vam garantiram, da pokaže še sredinca in jo popiha, če se slučajno zgodi, da uide. Še enkrat polagam na srce vsem lastnikom te pasme, bodočim lastnikom, da jo to poseben pes in da ni za vsakogar - za njihovo varnost jih je bolj imeti vedno na povodcu, razen, če je prostor zagrajen.

Pes ni za na verigo, ne tak, ne drugačen. Husky ima lahko zunanji zagrajen prostor - ornk ograja, lahko pa je tudi v hiši. Jaz kombiniram. Sploh pozimi je skoraj vedno zunaj, da ni prevelik šok za dlako, če bi jo imela notri in zunaj, poleti je veliko več notri, ker je hladneje. Brez problema je lahko tudi vedno kadar se ne ukvarjate s psom v pesjaku, ampak potem ga morate voditi na vsaj 2 ali 3 zelo dolge sprehode. Ko je še mladič, pa se ga postopoma navaja na zunanji prostor.

Glede mačk - če odrašča z njo ni problemov, kar pa ne pomeni, da druge tuje mačke ne bo ubil. Pač taki so, brez olepšav. Moja je ubila že dva mačka, ki sta prišla v pesjak.

Cene v Hydrargiumu nikakor ne dosegajo 1000 €, husky ni pes z visoko cno, da se ga dobiti za skoraj polovico manj, če pa vzamete v solastništvo, pa je pes zastonj, mislim, da ga ima vzreditelj pravico vzeti za leglo ali dva.

Katana močno razmislite ali je to pravi pes za vas, potrebuje orgomno gibanja, veliko manj trikcev in podobnih zadev. Oni so veseli, če tekajo, dolgo hodijo.
Nazaj na vrh Go down
Admin
Admin
Admin

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 8:11 am

Se opravičujem za zmoto glede cene, lp Wink
Nazaj na vrh Go down
Katana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 8:32 am

Hvala za vse izčrpne informacije, bodo vzete v ozir.
Nazaj na vrh Go down
Katana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 10:29 pm

Je res, da so polarni psi brez vonja? Ker mi je to za psa skorej kar nepredstavljivo.

Nazadnje urejal/a Katana Tor Maj 06, 2014 8:38 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Sibirski husky   Sibirski husky - Page 2 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Sibirski husky
Nazaj na vrh 
Stran 2 od 3Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Husky, samojed, malamut