Kot prvo dobrodošel na forumu! :)In kot drugo, to ne spada ravno v temo o CM...
Tudi jaz sem imela z mojim psom velike probleme z lajanjem (in drugim nezaželenim vedenjem) v avtu. Razlogi pa so lahko različni, moraš opazovati psa in sam ugotoviti - večinoma je lajanje izsiljevanje pozornosti (pri tem pomaga samo ignoriranje). V mojem primeru pa sem ugotovila da to ni to - je jazbečar, je tudi malo pasemsko pogojeno da rad laja. In on laja večinoma pač iz navdušenja, ker mu je to v veselje - tudi v avtu sem ugotovila da laja iz veselja, ker je pač takšen, ne pa da bi izsiljeval pozornost (zato tudi ignoriranje ni pomagalo). Odpravljanje je bilo pa kar dolgotrajno (pol leta ali še več), ampak se je splačalo :)Delala pa sem sicer po metodi, ki mi ni preveč všeč (se vidi že po zgornjih postih moje mnenje kar se tiče fizične kazni), ampak druge nekako niso prišle v poštev zaradi določenih razlogov. Vedno ko ni upošteval povelja ''tiho'' sem ga malo cuknila (ne preveč!), ko je bil pa tiho pa sem ga pohvalila in pobožala. Je kar nekaj časa trajalo, ampak zdaj se skoraj več ne oglasi (samo malo tihega cviljenja če je pot daljša in če ima veliko energije). :)Obstajajo pa še veliko prijaznejše metode kot je ta; najlažje je da samo s klikerjem loviš trenutke ko pes utihne, npr. ko samo zajame sapo da bo zopet zalajal :Pin seveda po kliku nagradiš. Ampak moj je zelo zagnan za učenje in sem s tem dosegla ravno obraten učinek od želenega: namesto da bi počival je hitro začel kazati vse mogoče trikce in poskušal vse mogoče načine da bi dobil priboljšek. Nekaterim je to v redu, jaz pa imam rada med vožnjo mir, ne pa da bom klikala psa. :PIgnoriranje pa se kot že rečeno ni obneslo, ker je lajal iz užitka, ne pa zaradi izsiljevanja pozornosti. :)Ampak važno da smo sedaj rešili, psu pa je vožnja še vedno v veliko veselje!