Polly
Število prispevkov : 272 Join date : 03/11/2011 Age : 29 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Rodezijski grebenar Tor Nov 08, 2011 5:40 am | |
| Rodezijski grebenarPoznavalci predvidevajo, da Rodezijski grebenar izvira iz Južne afrike, kjer naj bi jih prvi evropski priseljenci vzredili s križanjem tamkajšnjih psov. Leta 1922, pa je bil prvič mednarodno priznan. Prvotno je bil namenjen za lov na leve in kot čuvaj. Zato ni čudno, da se ga še danes drži vzdevek »Afriški levji pes«. Danes je Rodezijski grebenar predvsem spremljevalec, ponekod v Afriki, pa ga še vedno uporabljajo za lov. Njegov razpoznavni znak je poseben greben na hrbtu. Oblikovan je tako, da dlaka raste v nasprotni smeri rasti dlake. Biti mora jasno definiran in simetričen, ožati se mora v smeri bokov. Barva Rodezijskega grebenarja je svetlo pšenična do pšenično rdeče. Je kratka in svetleča in ni zahtevna za nego. Zraste od 61 do 69 cm in tehta od 32 do 36,5kg. Rodezijski grebenar rad presliši njemu »nesmiselne« ukaze, zato je šolanje tega psa za lastnika prav poseben iziv. Na sprehodih je Rodezijski grebenar aktiven, vendar je zanj značilno, da v stanovanju postane prava lenoba in nič ni lepšega, kot posedati po foteljih. Opis: pasme-psi.com | |
|
Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Rodezijski grebenar Sre Nov 09, 2011 1:25 am | |
| Lep opis in slikice. Ta pes mi je zelo, zelo všeč, ampak jih pa ne srečujem na razstavah... Čeprav pa če bi jaz imela tega psa ga tudi ne bi razstavljala, ker mislim, dav tem ravno ne uživajo...je pa sicer zelo aktiven pes in komot nekaj kilometrov na dan prehodi/preteče. | |
|
Polly
Število prispevkov : 272 Join date : 03/11/2011 Age : 29 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Rodezijski grebenar Čet Nov 10, 2011 7:59 am | |
| Meni so tudi všeč Se mi pa zdi, da sem ga že zasledila na razstavi...samo res ne vem al je res al se mi samo zdi Drugače pa sem nekaj časa poznalo eno grebenarko ampak niti ne vem če je rodovniška. Zdaj se pa več ne srečujemo. | |
|
Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Rodezijski grebenar Čet Dec 01, 2011 5:30 am | |
| Hehe, zadnjič v LJ sem ga kot zanalašč srečala. In kako krasno zgleda tista grbica v živo! | |
|
Nala&Ula2
Število prispevkov : 48 Join date : 16/07/2012 Age : 25 Kraj : Ajdovščina
| Naslov sporočila: Re: Rodezijski grebenar Pon Avg 06, 2012 9:51 pm | |
| Moja soseda ga ima in kliče se Lepa, in je res lepa moj deda si ga želi | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Rodezijski grebenar | |
| |
|