Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Fox terier Sob Dec 03, 2011 4:15 am | |
| Izvor: Anglija Uporaba: včasih lovski pes, danes lovec ali družabnik. Uparablja se v veliko pasjih športih. Videz:visok je približno 33-41cm, težek približno 6-8kg. Oči so črne. Rep drži visoko, na koncu je bela zastavica. Majhna ušesa. Dlaka: Poznamo resasto in kratkodalko različico. Kratkodlaki ne potrebujejo veliko nege, resasti občasno trimanja. Resasti foxterier ne menjuje dlake, zato mu ne izpada. Karakter: Velik pes v majhnem telesu. Živahen, potrebuje veliko gibanja, proporočljiv je kak pasji šport kot je agility, šolanje je najboljše s pozitivno motiacijo, če jih šolamo s prisilo se bodo le uprli. Kot vsi terierji so trmasti. Ker so včasih lovili živali je lahko nagon po lovu manjših živali kar težava, zato ga je dokller res nimamo dobrega odpoklica dobro imeti na povodcu. Opis sem napisala sama (enkrat že na en forum pa sem še sem skopirala). To so zame krasni psi, živahni, terierski, primerni za ogromno trikcev, agility, frizbi, igro, pa še vedno majhni da so čisto enostavno v blokovskem stanovanju. Upam da ga bom enkrat v prihodnosti tudi imela! VIRVIR | |
|
Jazz
Število prispevkov : 32 Join date : 03/12/2011
| Naslov sporočila: Re: Fox terier Sre Maj 30, 2012 5:43 am | |
| Meni so resasti fox-iji enostavno prečudoviti! :* | |
|
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Fox terier Ned Jun 10, 2012 10:21 pm | |
| Meni tudi! Sicer si ga ne bi kupila že zdaj, za prvega psa, saj so zelo ''terrierski'' (airedalci so najmanj izmed terierjev, foxi pa zelo), ampak enkrat potem pa definitivno! Katere pa so kaj slovenske psarne? Jaz poznam samo Lipovško, ampak na mail ne odpišejo, spletne strani pa nimajo... Kaka pa je razlika v karakterju med kratkodlakim in resastim foxom? Po videzu so meni mogoče malo bolj kratkodlaki, ampak so mi oboji lepi. | |
|
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Fox terier Ned Jun 10, 2012 10:41 pm | |
| Jaz sem slišala za psarno Neli Foxi. Pogledala sem v 2 knjigi in malo pogledala po netu in nikjer ni pisalo, da bi se kratkodlaki foksterier razlikoval po značaju od resastega foksterierja. Piše samo, da se razlikujeta po dlaki... | |
|
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Fox terier Ned Jun 10, 2012 10:47 pm | |
| | |
|
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Fox terier Pon Jun 11, 2012 12:32 am | |
| Sej res, za to psarno sem tudi enkrat slišala, hvala! Samo spet si so spletni strani ne moreš ustvariti niti približnega mnenja... | |
|
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Fox terier Pet Nov 30, 2012 5:17 am | |
| | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Fox terier | |
| |
|