| Yorshirski terier | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Yorshirski terier Sob Apr 21, 2012 8:41 pm | |
| Tale stran mi je zelo všeč, oz. vzreditelji http://www.desmidiales.com/lang.phpSe mi zdi, da imajo pse zares radi, vsaj po spletni strani razvidno, tudi poučen tekst itd. Ljudje pa velikokrat zmotno mislijo, da obstaja več vrst yorkyjev " mini" "maxi" "midi" itd. Še en dokaz zakaj ne podpirati zaslužkarjev, namreč to so laži... Nateg. Pasma ima svoj STANDARD, ki določa velikost. lp | |
|
| |
pupa
Število prispevkov : 1 Join date : 03/06/2012
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Ned Jun 03, 2012 8:28 pm | |
| Pozdravljeni! A je kakšen ljubitelj te pasme tukaj? Meni so tile kužki tko lušni... 1x bi ga rada imela, upam, da čimprej. A bi bil kdo tok prijazen in mi povedal kaj o teh psih? Predvsem na kaj biti pozoren pred nakupom, vzreditelji,vzgoja teh psov, navajanje na čistočo itd... Vsakega nasveta bomo doma fuuul veseli! | |
|
| |
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Ned Jun 03, 2012 9:07 pm | |
| Pozdravljena Ta majhen kužek izvira iz Velike Britanije, kjer je služil preganjanju podgan, danes pa je naš prijatelj in spremljevalec. Teža se giblje ok. 2in3 kg Dlaka teh psov je ponavadi zelo dolga, gladka in svilena, je zlatorjave barve po hrbtu pa je siva. Dlako je treba vsak dan temeljito skrtačiti, če pa za to nimate časa pa ga lahko postrižete. Tudi na glavi ima dolgo dlako, ki jo večkrat povežejo v čop. Redno je treba odstranjevati dlako iz ušes. Po značaju so ti psi živahni, inteligentni, včasih celo prepogumni, ljubeznivi, čuječi in navezani na družino, brž ko zaslutijo nevarnost začnejo zeloo lajati. Pri učenju so kar dobri, če boste dosledni bo kar hitro razumel. Z otroki je vljuden. Paziti pa morate, če imate dojenčka, da ne bi bil preveč grob do psa, saj so ti psi zelo občutljivi, ker so tako drobni. Pasma je primerna tudi za stanovanje. Bistvo sem izpisala iz ene knjige, drugač pa imaš na voljo različne internetne strani, kjer piše veliko o teh psih. https://www.youtube.com/watch?v=cSWWyqYJ6hw pa še en video, ki je v angleščini! Če te zanimajo vzreditelji me vprašaj, ker poznam eno, ki ima tega psa in jo lahko vprašam pri katerem vzreditelju ga je kupila. Lp | |
|
| |
yorkipoo
Število prispevkov : 2 Join date : 21/06/2012
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Čet Jun 21, 2012 3:14 am | |
| Čez teden dni dobim mladička yorkija Pa me zanima na kaj moram bit pozorna pri nakupu te pasme?? Ker so tko mali... a jih lahk puščam v stik z večjimi psi? | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Čet Jun 21, 2012 3:15 am | |
| Vsekakor. Čim več ga navajaj že kakor hitro ga dobiš, saj če hodiš po cesti vidiš, kako se te manjše pasme "šopirijo" nad večjimi, ravno, zato, ker se folk boji jih puščati v stik z večjimi psi... lp | |
|
| |
yorkipoo
Število prispevkov : 2 Join date : 21/06/2012
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Čet Jun 21, 2012 3:16 am | |
| Ahaa, najlepša hvala res! Zdaj me še zanima glede opreme... Kaj vse potrebuje tak kuža? | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Čet Jun 21, 2012 3:17 am | |
| Nekaj ti bodo verjetno dali že vzreditelji ( če so ta pravi) Kakšno hrano za domov, povodec, oprsnico... Drugače pa svetujem kvalitetne brikete in ne iz nekih marketov, ker to je junk food. Potem svetujem kakšno igračo za mladičke, to vam bodo že povedali v trgovini za živali, katere so primerne. Potem seveda povodec, oprsnico, kakšno tekočino za čiščenje ušes, potem krtačo, šampon, itd. Svetujem pa tudi prostorno kletko za takrat ko bo sam doma. In ne to ni mučenje, če mladička ne siliš v njo, jo vzame kot svoj dom in bo sam hodil not. Za začetek mu kakšen priboljšek nastavi not, in bo že šel pogledat Kakšna ograda ali stajica bi bila tudi primerna ja | |
|
| |
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Čet Jun 21, 2012 3:35 am | |
| S kje pa bo pes? Take informacije (o pasmi) bi moral vedeti še veliko prej kot si sploh reverviral mladiča! | |
|
| |
Rebeka16
Število prispevkov : 43 Join date : 18/06/2012 Age : 28 Kraj : Ptuj
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Čet Jun 21, 2012 8:20 am | |
| Helow .. jaz imam doma yorkshirskega teriera in lahko povem da so zelo zvesti psi,najbolj so navezani na družino.Disciplino si je treba postavit ko še je mladič ker drugač znajo bit prava nadloga(lajanje,grizenje,agresivnost do drugih psov,itd) V glavnem je majhen pes z srcem velikana In ja zelo imajo šipke kosti tako da je treba zelo pazit in gledat pod noge Lp | |
|
| |
tash
Število prispevkov : 4 Join date : 16/07/2012 Age : 35 Kraj : Velenje
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Pon Jul 16, 2012 6:18 am | |
| Pozdravljeni, se strinjam z admin, psarno Desmidiales lahko samo pohvalim in priporočam. Jaz pa imam doma 3 yorkije, Tash je star 4,5let , Lin 2,5let in pa naša najmlajša Liza, ki ima 9mesecev Lp | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Pon Jul 16, 2012 6:37 am | |
| Joj, res so ful lušni vaši psi A vsi so iz psarne Desmidiales? Lep pozdrav! | |
|
| |
tash
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Pon Jul 16, 2012 6:48 am | |
| Hvala .Desmidiales je samo Lin | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Pon Jul 16, 2012 6:49 am | |
| Aha No lepo, kaj pa ostala dva? | |
|
| |
tash
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Pon Jul 16, 2012 6:52 am | |
| Tash je od g.Plestenjaka, Liza pa iz Spo-dee-o-dee | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Pon Jul 16, 2012 7:08 am | |
| Aha, no super Me veseli, da ste odgovorno kupili pse, kajti mnogi se še zdaj ne zavedajo, da pes ni samo pes ali stvar, ampak živo bitje! | |
|
| |
Rebeka16
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Sre Jul 18, 2012 2:03 am | |
| Tash- tudi najšega Tinia smo kupli pri g.Plestenjaku. Koliko je star Tash ? | |
|
| |
tash
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Sre Jul 18, 2012 5:47 am | |
| 4,5let | |
|
| |
Rebeka16
| Naslov sporočila: Re: Yorshirski terier Sre Jul 25, 2012 12:34 am | |
| aha .. | |