| Agility in tekme | |
|
+12Airedale10 Živa&Pika Hov-hov Muffin <3 Fiamma LittleLi Admin aska Polly Banjusie Anna&Aka pupika 16 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
LittleLi
Število prispevkov : 173 Join date : 08/01/2012
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Feb 24, 2012 8:03 pm | |
| | |
|
| |
aska
Število prispevkov : 42 Join date : 06/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sob Feb 25, 2012 4:20 am | |
| Potem se pa tam kdaj srečamo. Z mojima tudi tam trenirava. | |
|
| |
LittleLi
Število prispevkov : 173 Join date : 08/01/2012
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sob Feb 25, 2012 7:23 am | |
| O zakon Midve sva pravkar prišli z prvega treninga. Glede na to, da je bila prej na dooolgem sprehodu in se ful nanorela je dobro delala. Sploh za prvič. Drugič ko bo spočita bo pa sploh zakon ko bo hitra tako kot zna biti | |
|
| |
Fiamma
Število prispevkov : 231 Join date : 16/10/2011 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Mar 07, 2012 4:50 am | |
| " VABLJENI NA TEKMO 4 FUN »O-BALA« 10. MARCA 2012 v organizaciji KD Obala Koper, na društvenem poligonu. Sodnica: Maša Stranj Urnik: 9:00-9:30 – prijave 9:30 – začetek tekmovanja, program: Agilty začetniki (large, medium, small) Agility nadaljevalci (small, medium, large) Jumping začetniki (large, medium, small) Jumping nadaljevalci (small, medium, large) Štartnina znaša 8€ za prvega psa, 6€ za ostale (isti vodnik). Isti pes lahko tekmuje maksimalno z dvema različnima vodnikoma in mora biti vpisan v različnih razredih (začetniki/nadaljevalci). Zaradi organizacijskih razlogov prosimo za predprijavo na e-mail naslov agility.kdobala@gmail.com do 08.03.2012, možna pa bo tudi prijava na dan tekmovanja. Psi morajo biti na dan tekmovanja stari vsaj 12 mesecev. Mladi psi in veterani lahko po želji tekmujejo v nižji višinski kategoriji, morajo pa na to opozoriti pri prijavi. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo! Med prireditvijo bo predstavitev FLYBALL-a, vsi vabljeni! V naprej se zahvaljujemo vsem tekmovalcem, saj bomo s pomočjo vašega prispevka financirali ureditev poligona! Kako priti do poligona - iz smeri Ljubljana: po AC gremo na izhod Trst-Škofije-Dekani in še enkrat Dekani in zavijemo desno. Vozimo približno 200 metrov do krožišča kjer izberemo prvi izhod (Ankaran) in nato zavijemo prvo levo (tik pod viaduktom) in poligon je že tu! - če prihajamo iz Italije (Rabuiese/Škofije), po avtocesti, gremo na izhod Dekani, zavijemo levo in prvo desno (tik pod viaduktom) in poligon je že tu! - če prihajamo iz Kopra: po Bertokih zavijemo desno proti Škofijam/Italiji in zavijemo na izhodu Dekani (takoj po bencinski črpalki), na krožnem izberemo zadnji izhod (smer Ankaran) in nato zavijemo prvo levo (tik pod viaduktom) in poligon je že tu! Ostalo: Lastniki so dolžni pobrati vse iztrebke svojih psov (ali psov, ki jih imajo v varstvu) v bljižni in daljni okolici poligona. Ravno tako so vsi obiskovalci zadolženi, da počistijo tudi ostale smeti za sabo. Psi morajo biti cepljeni proti steklini in kužnim boleznim in morajo imeti s seboj knjićico o cepljenju. Bolanim psom ali psom z očitnimi znaki poškodbe ni dovoljeno tekmovati. Lastniki psov prevzemajo odgovornost za vso nastalo škodo, ki jo zakrivijo psi v njihovem lastništvu in/ali varstvu. V nobenem primeru ne bo tolerirano kakršnokoli nasilje nad psom med pred in po tekmovanju, na prireditvenem prostoru in v njegovi okolci."Gre kdo? | |
|
| |
Polly
Število prispevkov : 272 Join date : 03/11/2011 Age : 29 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Mar 07, 2012 5:27 am | |
| Mogoče pridem s sošolko | |
|
| |
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Ned Jun 03, 2012 9:51 pm | |
| CITIRAM in druge teme, ki jo bom zbrisala saj tema o agilityu že obstaja - Muffin <3 je napisal/a:
- To je šport, pri katerem pes z lastnikom premaguje različne ovire na progi
Ovire: skakalnice, gugalnice , slalom, obroči, mostovi, tuneli in miza. Ovire so razporejene na tekmovanjih v različnem vrstnem redu na tekmovališču (30x30) Pred tekmovanjem vsak vodnik dobi načrt proge. na tekmovališču teče samo en pes in en vodnik, ki tekmujeta na čas. Voditelj teče poleg psa, vendar se ga ne sme dotikati, niti ovir se ne sme dotikati, vodi ga z glasovnimi znaki in gibi. Če se zgodi kakšna napaka se odbije točka. Če pes naredi kakšno veliko napako je izločen. Cilj vsakega vodnika pa je seveda premagati ovire brez napak. Psi tečejo po na vadi brez ovratnice ali kakšnih drugih pripomočkov (zaradi varnosti)
Idealni psi za ta šport: Psi se razlikujejo po višini, energiji.... Najboljši so ovčarski psi, so pa primerni tudi drugi!
Meni se zdi agility ful vredu. Ko si bom kupila svojega psa (čez nekaj let) bova zagotovo šla na agility. Kakšne so pa vaše izkušnje?? | |
|
| |
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Ned Jun 03, 2012 10:08 pm | |
| Hvala Admin. Sorry, nisem videla, da ta zema že obstaja | |
|
| |
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Ned Jun 03, 2012 10:14 pm | |
| Ah, ni panike Se zgodi, tudi jaz sem na začetku na forumih delala napake ( ne na mojem ampak na drugih), so me opozarjali itd. Tako, da res ni panike | |
|
| |
Hov-hov
Število prispevkov : 176 Join date : 26/05/2012 Age : 26
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jun 07, 2012 1:53 am | |
| Ali pride kdo na agility tekmo ki je v Zagorju, 9.6. .Ali kdo ve kje je urnik tekme(kje na internetu)? | |
|
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jun 07, 2012 2:30 am | |
| - Hov-hov je napisal/a:
- Ali pride kdo na agility tekmo ki je v Zagorju, 9.6. .Ali kdo ve kje je urnik tekme(kje na internetu)?
Evo, na tej spletni strani piše kdaj bo kakšna prireditev in še mnogo več | |
|
| |
Hov-hov
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jun 07, 2012 2:55 am | |
| Hvala.Ali kdo pride na tekmo? | |
|
| |
Hov-hov
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jun 07, 2012 4:15 am | |
| Ali lahko s seboj na agility tekme pripelješ tudi psa,prijateljica bi ga? | |
|
| |
Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jun 07, 2012 4:22 am | |
| - Hov-hov je napisal/a:
- Ali lahko s seboj na agility tekme pripelješ tudi psa,prijateljica bi ga?
Ja, itak | |
|
| |
Hov-hov
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jun 07, 2012 5:05 am | |
| Dobro da vem ji bom sporočila,upam da ne bo spet kaj prišlo vmes in bom lahko šla,ali gre še kdo? | |
|
| |
Živa&Pika
Število prispevkov : 66 Join date : 16/07/2012 Age : 26 Kraj : rudno
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pon Jul 16, 2012 1:24 am | |
| Živijo! Zanima me kako pripraviti psa, da teče čez most. Moja psička namreč hodi in ji gre na tekmah kar dosti časa zaradi mosta. Hvala za odgovore. | |
|
| |
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pon Jul 16, 2012 1:58 am | |
| Sicer žal (še) ne treniram agilityja, tako da moj nasvet mogoče ni najboljši, ti bo kdo ki trenira bolj svetoval, ampak; Dino je tudi hodil oz. tekel v kasu čez (imeli smo most na KD, pa pri sosedi ki ima nekaj podobnega včasih vadiva), pa sem ga zelo spodbujala z glasom, skrila vse priboljše in igračo vlekla pred njim, da jo je hotel ujeti in je tekel. Pa ga je nekdo držal na enem koncu mosta, jaz sem šla na drugega in ga tam klicala z igračko in je pritekel čez. To sem pa samo parkrat naredila, potem sem igračo samo imela v roki in zdaj večinoma, ko ima še energije hitro teče čez. girl with dogs, pa pokaži še kak posnetek tvoje psičke v agilityju! Ko pa dobim svojega psa bom upam da tudi sama trenirala, le malo problem je ker v našem KD nimajo tečajev, se bom mogla voziti v Postojno. Ima kdo tukaj izkušnje s ŠKD Postojna, z inštruktorico Cecilijo? | |
|
| |
Alexič
Število prispevkov : 10 Join date : 16/07/2012
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pon Jul 16, 2012 11:08 am | |
| - girl with dogs je napisal/a:
- Živijo!
Zanima me kako pripraviti psa, da teče čez most. Moja psička namreč hodi in ji gre na tekmah kar dosti časa zaradi mosta. Hvala za odgovore. Kako dolgo časa že delata most? Imata tekočo ali 2on2off? Kakšne pasme je tvoj pes, ter koliko je star? Premalo podatkov si mi napisala. | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 3:35 am | |
| Trenirava 8 mesecev. Most trenirava okoli 6 mesecev, cono imava tekočo. Psička je mešanka med terjerjem in jazbečarjem. Stara je 9 let. Bile sva že na 4 tekmah. Doma sem postavila nek provizoričen most, ampak je zelo nizek in čez oni most že teče ampak čez ¨ta pravi most¨ pa zdaj malo hitreje hodi ampah še zmraj ne teče. Hvala za odgovore in lep pozdrav! | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 3:38 am | |
| Airedale10 kakšne pasme pa je tvoj pes? Hvala za tvoj nasvet bom poskusila. Pozdravček! | |
|
| |
Nala&Ula2
Število prispevkov : 48 Join date : 16/07/2012 Age : 25 Kraj : Ajdovščina
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 4:15 am | |
| Jst si tako želim hodit k agilitiju. Ampak kaj ko mi mama nepusti. Zato treniram sama agility doma in je prav zabavno | |
|
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 4:39 am | |
| Jaz sem si tudi doma postavila ovire, samo si že tako dolgo želim trenirati, pa sej enkrat bojo mi sigurno dovolili | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 5:17 am | |
| Muffin <3 pri meni tudi niso dovolili, potem smo pa šli jaz, sošolec in sošolka s psi na sprehoh ravno na onni dan, ko so bili vpisi v tečaje. S sošolcem sva se zmenila, da bovaa starše prepričevala, če lahko hodiva na trening. Pri meni je rekla, da lahko pri sošolcu so pa nekaj komplicirali ampak sedaj hodi.
Bodi vzstrajen/a in jih prepričuj. Upam, da čim prej začneč trenirati. | |
|
| |
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 6:17 am | |
| Dino je jazbečar, ampak ni čisto moj, zato tudi ne trenirava. Si pa tudi midva postaviva doma ovire in delava... | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Tor Jul 17, 2012 8:45 am | |
| Iiiii jazbečar. Moja je mešanka z jazbečarjem!! | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 7:47 am | |
| Spet jaz! Prijateljica si bo kupila psa za agility. Želi si velikosti medium (za agility medium) in jo zanima katere pasme so zeeeeeeelo živahne. Hvala. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme | |
| |
|
| |
| Agility in tekme | |
|