| Agility in tekme | |
|
+12Airedale10 Živa&Pika Hov-hov Muffin <3 Fiamma LittleLi Admin aska Polly Banjusie Anna&Aka pupika 16 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 8:21 am | |
| Saj se ne izbira psa samo po tem, je veliko drugega še... V M blestijo pirenejski ovčarji, ampak je to res zahtevna pasma in ne vem če je ta prijateljica že tako izkušene, ne bi rekla... Mogoče schapendoes, mudi, manchester terier, foxterier, kak bulterier (pri njih v standardu višina ni določena, tako da res ne vem),.... Pa še ogromno živahnih psov med 35 in 43 cm je. Drugače pa, v zavetiščih se vedno najde kaj praveega in še življenje rešiš! Je pa veliko premalo podatkov napisanih za svetovati pasmo... | |
|
| |
Alexič
Število prispevkov : 10 Join date : 16/07/2012
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 8:28 am | |
| Ogromno psov je za priemrnih za medium. In zakaj rauno za medium psa hoče? In pirenejskega ovčara res ne priporočam, ni to dobra izbira za prvega psa res ne! | |
|
| |
Živa&Pika
Število prispevkov : 66 Join date : 16/07/2012 Age : 26 Kraj : rudno
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 8:39 am | |
| Hja s pasmami ima kar veliko izkušenj. Oče ima sedaj borderja, meli so tudi že nemškega ovčarja in dobermana in terierje. Jaz sem ji tudi predlagala iz zavetišča pa je rekla, da sta ji starša rekla, da naj bo rodovniški. | |
|
| |
Colliny
Število prispevkov : 229 Join date : 17/12/2011
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 9:00 am | |
| - Airedale10 je napisal/a:
- Saj se ne izbira psa samo po tem, je veliko drugega še... V M blestijo pirenejski ovčarji, ampak je to res zahtevna pasma in ne vem če je ta prijateljica že tako izkušene, ne bi rekla... Mogoče schapendoes, mudi, manchester terier, foxterier, kak bulterier (pri njih v standardu višina ni določena, tako da res ne vem),.... Pa še ogromno živahnih psov med 35 in 43 cm je. Drugače pa, v zavetiščih se vedno najde kaj praveega in še življenje rešiš! Je pa veliko premalo podatkov napisanih za svetovati pasmo...
Pirenejci majo težek karakter. Nikakor ne priporočam za prveg psa. So ena izmed mojih naj pasem, pa priznam, da si ga za naslednjega psa še ne bi upala met. Vsaj v tem trenutku se še ne čutim pripravljeno. Glede schapendoesov - 5% možnosti maš, da ti bo psica (samci itak ne) prišla v medium. Enostavno so preveč na meji, in samo najmanjši pridejo v medium. Če želi, naj me ta tvoja prijateljica kontaktira, saj sem "študirala" to pasmo in nekatere vzreditelje, sploh kar se tiče psarn s psi, primernimi za agility Je pa žal tako, da schapiji niso psi z zelo veliko nagona in nekaterim agility ni všeč že sam po sebi, tako da je treba met predvsem predznanje o motivaciji. Tudi zelo težko ga je dobiti, kaj šele psa, ki bo medium. Vzreja je izjemno stroga in nadzorovana, posledično so temu primerne tudi zahteve lastnika za bodočega kupca. tu je ena najboljših psičk v mediumu (ta ženska ima še eno mljšo schapijevko, ki pa je že nekoliko prevelika medium) https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=wbxRDMtYtfU Glede mudijev - ista štorija z velikostjo. Sicer pa znajo tudi pirenejci dosečt rizično višino in padejo v large. | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 9:10 am | |
| Saj sem v enem postu višje napisala, da ima kar veliko izkušenj. | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 9:12 am | |
| Kaj si predstavljaš pod pojmom izkušnje? S kakšnim tipom psa/pasmo/karakterjem itd.? | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 9:18 am | |
| Izkušnje je imela z: -borderjem -nemški ovčar -doberman -terierji
Velik jih je šolala in učila trikce. | |
|
| |
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 7:14 pm | |
| Pa ne bi še enega od teh imela še enkrat (srednjega terierja), mora biti nujno druga pasma? | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 10:11 pm | |
| Ne ni nunjo drugega. Samo jo je zanimalo katere pasma so še OK. | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Sre Jul 18, 2012 10:18 pm | |
| Smešno mi je, da ima kao toliko izkušenj s šolanjem, tudi z za agility zelo primernih pasem (border, terierji), pa ne ve, katere pasme so za agi primerne...
To vse so bili njeni psi, ali od npr. znancev in jih je ona občasno šolala? Koliko je stara? | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 12:35 am | |
| Ja meni tudi to ni jasno samo kaj čmo. Stara je 13. | |
|
| |
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 7:01 am | |
| In pri 13ih je imela že 4 pse? V takem času, če je imela enega na enkrat bi lahko imela enega, kaj so tako hitro umrli? In se pridružujem vprašanju od Colliny p.s.: saj nisi ti kriva zanjo niti se ne jezim nate, samo malo čudno mi je vse skupaj | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 7:25 am | |
| Ne imela jih je več na enkrat. 2 terierja nemški ovčar in doberman zdej pa border | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 9:08 am | |
| Okej, ne dojamem tega, itak da ni mogla vse pse sama vzgojit, če ni mela vse naenkrat, ker je bla premajhna. In ona ma borderja, kupit si pa želi psa za medium agility???! Naj najprej iz tega nekaj nardi, šele potem pa naj razmišlja o čem drugem! Meni ne deluje dovolj zrela za novega psa, sori. | |
|
| |
Alexič
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 9:17 am | |
| Ma dajte no lepo vas prosim, za moje pojme noben 13letnik ni dovolj zrel za novega psa. 4 psi? Od tega kao tudi en " border"? In hoče novega psa za medium? Prosim naj nekdo napiše da se hecate. | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 9:34 pm | |
| Zdej majo samo borderja. Z borderjem se pa ukvarja večino oče pa mami. | |
|
| |
Airedale10
| |
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Čet Jul 19, 2012 10:26 pm | |
| Doma ima sedaj samo borderja. Zelo ji je všeč airedalski terier in fox terier samo neve kje naj ga kupi (psarna). Seveda ji bi pri skrbi za psa pomagali starši. | |
|
| |
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 12:53 am | |
| | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 1:41 am | |
| Border sem že povedala da je oče čisto mahnjen na njega in se on ukvarja z njim. Za novega psa se odločajo že leto dni tako da se nič nahitro. | |
|
| |
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 2:06 am | |
| A to je tisti border ki je bil (oz. je še?) cele dneve zaprt in bojo zdaj hodili z njim na agi? Zakaj pa te punce ne povabiš sem pa bi sama lahko verjetno bolj podrobno povedala? Bi kratkodlakega ali resastega foxa? Naj piše zgornjim vzrediteljem, 26.8.20152 je razstava CAC Trbovlje, tam lahko vidi veliko predstavnikov pasem (komaj čakam!). In po 1 letu še vedno nima ožjega izbora? | |
|
| |
Živa&Pika
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 3:09 am | |
| Ne to ni ona. Ona, ki ima tega zprtega borderja je moja sestrična. Ta, ki pa išče je pa prijateljica. JA pridružila se bo samo je zdaj šla na morje. Ožji izbor nekako ima: fox terier, pirenejec pa mudi pa nwm neki je umenjala tudi stafija. | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 3:17 am | |
| Pa ne pirenejca no... to niso lahki psi za vzgojit in njej ga nikakor ne priporočam. | |
|
| |
Alexič
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 8:06 am | |
| - Airedale10 je napisal/a:
-
- Citiram :
- Ma
dajte no lepo vas prosim, za moje pojme noben 13letnik ni dovolj zrel za novega psa. 4 psi? Od tega kao tudi en " border"? In hoče novega psa za medium? Zakaj točno ne? Zakaj bo mojemu prihodnjemu psu (ne bo border, se še odločam kaj) slabo, če bi ga pa kupila pri 15ih pa bi bilo dobro? Zakaj je pri vsem samo starost takoj pomembna, zakaj ne more 13 letnica poskrbeti za psa (ob pomoči staršev)? Kaj zdaj ima ta punca doma samo borderja, ali 4 pse + borderja? In katere pasme so ji kaj všeč za novega? Čeprav se strinjam naj najprej iz teh ki jih ima kaj naredi. Okej tako je. Vrjemi mi, da je bistvena razlika met psa pri 12 letih in psa pri15 ali dlje. Mogoče pri enih manj pri drugih več. Ampak jas se pri svojih 12 nisem zavedala take odgovornosti, kot se je zdaj. Ne pravim, da ne more poskrbet za psa, ampak 4je psi? Jaz sem misla, da se pogovarjamo o 4ih pesih. Da sploh ne omenjam bcja. Pustimo zdaj to. Ampak marsikateri 13letnik ni dovolj zrel in ne razume odgovornosti. Ne pravim, da si to ti. Boljše je počakat z nakupom, dobro premislit, ne pa nekaj na trum bum kupit, pol pa pes... pristane na verigi. :/ | |
|
| |
Airedale10
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme Pet Jul 20, 2012 8:54 am | |
| Ja to glede 4 se popolnoma strinjam, ampak zdaj se pogovarjamo o 2 psih, eden očetov in 2. od 13 letnice. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Agility in tekme | |
| |
|
| |
| Agility in tekme | |
|