| Zlati Prinašalec | |
|
+22Nala&Ula2 Muffin <3 Minči Airedale10 Puppy lover Bullet Jazz LittleLi *sara* Banjusie nika66 simone Cavalierka horjulček odštekana Bonnie lino orijen nikita levcek rex Admin 26 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Zlati Prinašalec Pon Okt 10, 2011 6:23 am | |
| | |
|
| |
rex
Število prispevkov : 21 Join date : 12/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Sre Okt 12, 2011 10:57 pm | |
| Jaa, res imajo lepe pse So pa kar pogosta pasma pri nas... Zato se je namnožilo teh "rejcev" ki parijo vse povprek bolne pse... Brez slikanih kolkov in komolcev! Zato odsvetujem bolho. | |
|
| |
levcek
Število prispevkov : 1 Join date : 12/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Sre Okt 12, 2011 11:18 pm | |
| Saj so lepi, vendar zelo pogosti. Niso več nič posebnega saj ga vidiš na "vsakem" koraku. Pa vendar imajo super karakter. | |
|
| |
nikita
Število prispevkov : 10 Join date : 13/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:39 am | |
| Meni so pa najljubša pasma in se mi zdijo zelo posebni Čeprav razumem kar si hotela povedati, da ti niso nič posebnega, ker jih vsak dan vidiš ja. Pa vendar ko ga imaš 1x doma, potem spoznaš kaj je ljubezen Naša psička je zelo pametna in ubogljiva. 2x je že imela mlade. Morda jih bo imela še to leto, vendar ji moramo prvo poiskat samca hehe. | |
|
| |
Admin Admin
| |
| |
nikita
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:43 am | |
| Ne nima rodovnika, pa kaj? Sej ni manj vredna zato! | |
|
| |
orijen
Število prispevkov : 51 Join date : 12/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:45 am | |
| Ne klamfaj norij! Če psica nima rodovnika, je nimate kaj za parit! " Čistokrven brez rodovnika" ne obstaja, to je dejstvo po kinološko. Ne veš porekla (prednikov), bolezni, ni narejenih zdravstvenih testov, nima vzrejnega dovoljenja, ni vzrejne ocene... | |
|
| |
nikita
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:46 am | |
| Pa kaj če ni teh traparij narejenih? Vseeno je čistokrvna zlata prinašalka.. ne rabi nekih ocen in pregledov! | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:48 am | |
| Ja sej vsi vemo, da ni manj vredna, pa vendar je ni dobro pariti če nima rodovnika, že zaradi zdravstvenih razlogov! Kopiram svoj tekst: www.zakajrodovnik.webs.com/" Čistokrven brez rodovnika?" Mit ali resnica?Kaj pa če je moj kuža zdrav, vendar je " čistokrven brez rodovnika?" Zdaj vas moram razočarati. Po pravilih Kinološke zveze Slovenije se psi delijo na rodovniške (čistokrvne) in na nerodovniške ( mešance). Vmesnih poti ni. Torej NE obstaja noben " čistokrven brez rodovnika" saj je pri teh psih poreklo psa neznano, torej to pomeni, da ni moč videti prednikov, dednih bolezni, pregledov itd. Trgovci z temi psi vam zagotavljajo, da so njihovi psi " čistokrvni" pa vendar resnica je v tem, da so se takšni ljudje odločili za vzrejo brez kakršnega koli znanja o vzreji! Zagotavljajo vam, da so njihovi psi zdravi, brez dednih bolezni. Pa ste se vprašali, kako oni to vedo? Resnica je v tem, da njihovi psi nimajo narejenih zdravstvenih testov in vzrejnega dovoljenja ( vzrejno dovoljenje- da sploh smejo pariti pse), torej kako naj oni vedo, da mladički ne bodo zboleli za katero od dednih bolezni? Ne morejo. Saj tudi starši nimajo pregledanih kolkov, pogačice, srca itd. Zato je tveganje za bolezni še višje. Že res, lahko, da je vaš kuža zdrav. Ste imeli pač srečo na loteriji. Namreč pri takšnih trgovcih je pomemben le in samo zaslužek. Njim je vseeno koliko njihovih mladičkov oboli za dednimi boleznimi, zato pa njihovi psi tudi nimajo rodovnika. Torej, da povzamem na kratko- psi brez rodovnika so lahko samo podobni rodovniškim, nikoli pa se ne morejo primerjati z njimi. ( S tem ne mislim nič slabega, ampak tako pač je). Lahko trdite, da imate psa, ki je " lepši" od rodovniškega, pa vendar na tem ni niti malo resnice. Vi niste nikakršen sodnik, da bi lahko ocenili zunanji videz psa ( napake, pomankljivosti...) kot se to počne pri rodovniških psih | |
|
| |
orijen
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:52 am | |
| Oh ja, pa rabi ocene in preglede! Če je pes zdravstveno pregledan ( oči, kolki, komolci) je manjšo tveganje, da zboli! In pri pasemskih psih je to z zakonom določeno, da se pregledajo psi! | |
|
| |
nikita
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:53 am | |
| Aja... joj se opravičujem za napake!! Očitno res nisem vedela resnice... do zdaj. ok imata čisto prav. l.p | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 13, 2011 1:54 am | |
| No super, da zdaj veš resnico... | |
|
| |
lino
Število prispevkov : 5 Join date : 15/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Sob Okt 15, 2011 7:16 am | |
| Krasni psi Moja babi ga je imela Ko sem bila mlajša mi je večkrat pripovedovala zgodbe o njem Na žalost pa je poginil pri svojih 11 letih. Babi mi je povedala, da je 1x šla z njim na sprehod, postalo ji je slabo in je komaj hodila. Pes je točno vedel in je upočasnil korak, ter hodil tesno ob njej l.p | |
|
| |
Bonnie
Število prispevkov : 1 Join date : 16/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Ned Okt 16, 2011 1:52 am | |
| jz mam doma dve prinašalki, obe nerodovniški. obe sem kupila pri družinah (različnih dveh), pri obeh sem videla mamo in očeta in tudi leglo. starejša ima sedaj 12 let in nikoli ni bila bolana, nikoli ni bilo nobenih problemov. enkrat je imela tudi mladičke, vsi so preživeli in po mojih podatkih so vsi živi in zdravi. mlajša ima sedaj leto in pol in zaenkrat nobenih bolezni in nobenih problemov. mogoče si nekateri enostavno ne moremo privoščiti rodovniškega psa in zato iz preproste ljubezni do psov kupimo takega kot si ga lahko privoščimo. tudi nerodovniški in zavetiščni psi si zaslužijo živeti in verjemite prav tako kot rodovniški vam znajo izkazati svojo ljubezen in naklonjenost!
peace | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Ned Okt 16, 2011 2:15 am | |
| Saj ni to, da si nerodovniški ne bi zaslužili naše ljubezni gre predvsem za druge stvari...Predvsem pa je ogromno primerov, ko so psi obolevali, ker eden od staršev ali oba nista bila pregledana na kolkih ali komolcih, potem pa so to prenesli na mladiče. Pri rodovniških psih so pa starši in vsi predniki pregledani. In zato je toliko ljudi zmetalo za zdravljenje psa več denarja kot pa za nakup rodovniškega psa ( za ceno rodovniškega psa). Mi imamo tudi nerodovniško " samojedko" v enem mesecu je bila na kar dveh operacijah! Predvsem priporočam ta članek: http://www.zakajrodovnik.webs.com/Sploh pa gre pri teh "rejcih" ki vzrejajo nerodovniške pse za samo nategovanje... " Čistokrven pes brez rodovnika" ne obstaja, saj ne veš porekla ( prednikov). Psi niso testirani na dedne bolezni, ni pregledanih kolkov, komolcev, oči, srca, pogaćice... A pasemski psi bi po zakonu morali biti pregledani na predpisane bolezni za pasmo... Pri nerodovniških psih gre veliko za zaslužek, predvsem pa za nategovanje z kvazi " mini", " maxi" "midi" velikostmi, ki sploh ne obstjajajo! Gre za nategovanje npr. da lahko vzameš ali rodovniškega ali nerodovniškega, a je to ena velika LAŽ, saj VSI mladički dobijo rodovnik, če imajo starši vzrejno dovoljenje... Pri nerodovniških psih, ne moreš trditi, da je tvoj pes lepši od rodovniškega plemenjaka, saj nisi noben sodnik za ocenjevanje psov. Če bi sodnik ocenjeval vašega psa, bi takoj našel napake, ali v ugrizu, ali v barvi dlake, ali v hoji, videzu... Sploh p se pri rodovniških psih odštee iz vzreje vse pse, ki so agresivni ali plašni, torej se jih NE sme pariti. To na kratko, je pa v članku vse razloženo. l.p | |
|
| |
orijen
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Ned Okt 16, 2011 2:43 am | |
| Čeprav se tole ne tiče ravno zlatih prinašalcev, vam povem, da si je moja soseda kupila tudi " nerodovniškega čistokrvnega" psa. Zbolel je že pri svojih 4 mesecih ( dobili so ga prehitro, pri 5 tednih in pol), zbolel je za eno dednih bolezni, zmetali so ven 1000 evrov, kuža je kmalu nato poginil... Vse je bilo zamanj. Ta izkušnja jo je izučila, zato ima zdaj rodovniškega, ki je zdrav. Ima končno srečo. Kupila pa ga je pri priznanih vzrediteljih, ki so ji dali zraven še brisačo, ki ima vonj po mamici, potem hrano, igrače, povodec, ovratnico... Prav tako so bili mladički socializirani in že skoraj navajeni na čistočo ( ali pa so že bili, nisem ziher). Še zdaj so vzreditelji v kontaktu z njimi in se srečujejo z lastniki na srečanjih. Dajo predvsem ogromno na zdravje psov... Vsi mladički so zdravi, predniki pregledani itd.
Predvsem priporočam psa iz zavetišča, če ne želite psa z rodovnikom, ali si ga ne morete privoščiti... Nikar pa ne podpirati teh brezvestnih rejcev!!! Vse že piše, v časopisu so pisali o pomenu rodovnika, objavljeno je bilo na preverjeno po poročilih, pisali so v reviji KUŽEK in MOJ PES, zato se mi zdi brezveze ponovno vse razlagati. | |
|
| |
odštekana
Število prispevkov : 2 Join date : 16/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Ned Okt 16, 2011 5:39 am | |
| Strinjam se z adminko in z orijen Sploh pa z kupovanjem nerodovniških psov podpiraš pasje farme-puppy mills: poznam tudi ogromno primerov NEODGOVORNE REJE! Tudi tam so mučene živali! Vpišite pod " google" " puppy mills" veste kaj je to?? Od tam izvirajo VSI NERODOVNIŠKI psi! Od teh tovarn so pripeljani ti psi! Te tovarne kjer proizvajajo masivno parjenje psov... Psice mučijo tako, da parijo večkrat letno... Mladički so v NEPRIMERNIH in KRUTIH razmerah! Od TUKAJ izvira TA REJA! Ki se imenuje nerodovniška! Iz teh tovarn pripeljejo pse k preprodajalcem. Preprodajalci in kvazi " rejci" pa potem prodajajo kvazi " čistokrvne brez papirjev"... - ni nobenega nadzora nad številom legel, ki jih koti psica (mnoge psice kotijo kot po tekočem traku), - ni nobenega nadzora nad tem, kaj se dogaja z mladiči, - rejca niti malo ne skrbi zdravje mladičev, dedne bolezni, potencialno parjenje v širšem sorodstvu, tako ne pes ne psica nimata opravljenega vzrejnega pregleda ... LP | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Pon Okt 17, 2011 5:44 am | |
| lepi psi Še par fotk vzrediteljev iz hrvaške psarne Anima Candida: | |
|
| |
horjulček
Število prispevkov : 3 Join date : 20/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 20, 2011 3:51 am | |
| Kako so lepi Anima Candida se mi zdi super psarna Res imajo lepe pse. | |
|
| |
Cavalierka
Število prispevkov : 14 Join date : 11/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Pet Okt 21, 2011 6:09 am | |
| | |
|
| |
simone
Število prispevkov : 5 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Okt 27, 2011 12:35 am | |
| Krasni psi Res jih je veliko po naših krajih... | |
|
| |
nika66
Število prispevkov : 16 Join date : 28/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Pet Okt 28, 2011 12:26 am | |
| Lepi so ja, vendar pa zlasti pri nerodovniških " zlatih prinašalcih" je na sameh vrhu ugrizov... | |
|
| |
Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Čet Nov 03, 2011 7:50 am | |
| Am...smo šli v ŠVN v Spuhljo in mi po videzu ta psarna ni najbolj...vsi so bežali od ograje... Ampak so mi še kar lepi ZP-ji. | |
|
| |
*sara*
Število prispevkov : 47 Join date : 12/12/2011 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Ned Dec 25, 2011 11:55 pm | |
| z najlepšimi željami... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec Sre Dec 28, 2011 2:00 am | |
| Meni so ZP-ji všeč. So med mojimi top10 pasmami . Verjetno zaradi tega ker imam mešanko med ZP jem (mama je ZP). Sicer nima razen lovksega nagona in nekaj videza nič po njem ampak OK. Bom pa v prihodnosti verjetno imela kdaj čistokrvnega zlatega prinašalca. Jih pa je tudi pri nas kar nekaj (verjetno zaradi tega, ker je "vzreditelj" moje psičke prvo leglo (ZP-ji) prodal po našem kraju, sicer pa nimajo rodovnika)
Nazadnje urejal/a bebe* Sre Jan 18, 2012 12:59 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Zlati Prinašalec | |
| |
|
| |
| Zlati Prinašalec | |
|