Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Kako psa odvaditi pobiranja odpadkov (hrane) s tal? Ned Jun 03, 2012 12:02 am | |
| Pred nekaj tedni je bil Dino spuščen v neki garaži (pri prijateljici) in kar naenkrat je zgrabil strup za podgane (nisem vedela da ga imajo, če ne bi psa imela na povodcu). Sicer ni bilo nič, takoj sem mu ga vzela in ni zaužil nič, ampak mi je pa dalo to misliti, da morem nekaj narediti v tej smeri, da Dino ne bo več požrl vsega... Dobro zna povelje ne smeš!, ampak to deluje, če hrano opazim prej kot on. Če pa jo že zgrabi jo zelo težko dobim nazaj... Včasih, ko je bil mladič je pobiral vse predmete, ampak zdaj se je navadil in ji večinoma (težko sicer, se prav vidi kako je v dvomih koga bi ubogal) pusti pri miru. Verjetno pa k temu da pobira hrano (če ne rečem ne smeš!, je ne opazim) pripomore tudi to, da je v našem bloku veliko čudaških ''stark'' , ki mečejo cele štruce kruha za ptiče po tleh, tudi sredi poletja, pa seveda še ostalo hrano (tudi mačke, ki jih tukaj nikoli ni bilo so se zdaj naselile) , Dino pa (če ni pod poveljem) seveda to pobira in je. Kako naj ga navadim, da vse stvari po tleh pusti pri miru? Verjetno je edina rešitev, ki bi 99% delovala, da ga imam ves čas na kratkem povodcu, ampak to pa spet skoraj ni mogoče, ker ga rada spustim v ogradi, ali pa ga dam na sledni povodec. Bi mogoče pomagalo, če bi mu nastavljala hrano s kisom ali čim podobnim, ki je ogabnega okusa, ko pa bi spustil bi nagradila? Ampak spet ne vem, ker verjetno bo večkrat poskušal in kdaj bo našel tudi ''nekisan'' kruh in ostalo. lp. (pa ne še v tej temi kot v vseh kregarij glede poz. motivacije) | |
|
Marko
Število prispevkov : 262 Join date : 25/03/2012 Age : 30
| Naslov sporočila: Re: Kako psa odvaditi pobiranja odpadkov (hrane) s tal? Pon Jun 04, 2012 12:39 am | |
| Pelji ga na dolg sprehod in ko bo zmatran mu nameči stvari, ki jih ima rad (hrana,igrače karkoli) na tla in ga popravi stalno ko bo hotel kaj vzeti. Če boš vstrajna se problem da odpravit. | |
|
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| Naslov sporočila: Re: Kako psa odvaditi pobiranja odpadkov (hrane) s tal? Pon Jun 04, 2012 4:37 am | |
| Ampak če je ''umetno narejeno'' seveda ne bo, to redno delamo, ampak točno ve kdaj vadimo, pa tudi mene ne moti, če svoje igrače vzame, samo ne kake svinjarije... | |
|
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Kako psa odvaditi pobiranja odpadkov (hrane) s tal? Pon Jun 04, 2012 5:24 am | |
| Po moje bi bilo boljše, da vadita tam, kjer pač so tiste stvari, ki jih ne bi smel jemati v gobček. Pred vajo pa na dooooooooolg sprehod. Po sprehodu seboj vzameš njegovo najljubšo igračko ali najboljši priboljšek. Vedno ko bo povohal tisto, česar ne sme mu rečeš ˝NE˝ in ko te pogleda mu daš priboljšek, če pa te ne pogleda pa mu daš priboljšek blizu smrčka, da ga povoha in potem ko vidi da je priboljšek boljši bo preusmeril pozornost.
| |
|
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Kako psa odvaditi pobiranja odpadkov (hrane) s tal? Pon Jun 04, 2012 5:29 am | |
| Ja, jaz sem mojo podkupila s priboljški Je želela nekaj pobrati, sem strogo rekla " ne" če je pustila je dobila nagrado. Če pa ni spustila pa ni dobila nič. In tako se je naučila, da če bo tisto stvar pustila pri miru ko ji ukažem, bo dobila nagrado, drugače pa nebo nič. Zdaj pa sploh več ne pobere | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kako psa odvaditi pobiranja odpadkov (hrane) s tal? | |
| |
|