Vse o psih |
|
| Gladkodlaki prinašalec | |
| | |
Avtor | Sporočilo |
---|
nezzek
Število prispevkov : 58 Join date : 02/12/2011
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 5:17 am | |
| Brez zamere meni je to premišljanje dokaj neresno.. | |
| | | Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 5:55 am | |
| Raje si premislim pred kontaktom za odvzem kot kar takoj kupim nekvalitetno psico. In res dvomim da bi si kdo kar brez premišljanja zbral psico za vzrejo.
Aja. S poznavalci sem se tudi posvetovala glede Almanze in BWOV. O BWOV ne bom izgubljala besed ker je stanje slabše kot sem si mislila. Od tam ne kupim nič. | |
| | | nezzek
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 6:48 am | |
| To že samo jaz bi prej malo več brala in malo več pogledala v živo.. Slike niso vse niti ne titule. Sploh ker si mesec oz. dva nazaj govorila o labradorcu zdaj pa si presedljala na flata, ki je nekaj čisto drugega. Upam, da ti bo pri leglih kdo pomagal, ker glede na to, da hodiš v šolo tega sama ne boš morala počet.
Se pa strinjam s saro. Ne bodo kar dali najboljše psice. Jaz vem da pri kokrih niti po 5 letih v kolikor sem tukaj aktivna ne bi dobila res top psice. Ker tiste vedno ostanejo. Sploh pa ne iz linij, katere sama iščem saj so vedno bolj redke.
Upam, da veš točno kaj hočeš in kaj se ti lahko zgodi. Govorimo ti samo zato, da ti ne bo potem žal... | |
| | | Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 7:09 am | |
| - Citiram :
- To že samo jaz bi prej malo več brala in malo več pogledala v živo.. Slike niso vse niti ne titule. Sploh ker si mesec oz. dva nazaj govorila o labradorcu zdaj pa si presedljala na flata, ki je nekaj čisto drugega.
Ja pa itak da sem imela strokovno (če se lahko tako izrazim ) pomoč pri izbiri. Tudi zadnji odstavek v mojem pismu je dodala poznavalka: I was delighted to find your website with the announcement of such a promising litter. I haven’t yet met your flatcoat girls in person, but have heard positive opinions from several people, who did. I realize this litter will be very special, with such an excellent working background and good looks, so I must ask you, if there is any chance that you would consider us for one of these puppies, as we would be very happy to be put on your waiting list for a black female puppy from this litter.
Zdaj smo se zmenili, da se jim pridružim na treningu ker mi imajo za posodit še narisani standard, pa da si malo popredstavljam kako naj bi zgledalo na pripravah za TP-R-je in VPR. Imam veliko strokovne pomoči, veliko več kot bi si jo kdaj predstavljali pri labijih! O labiju pa sem govorila 1 leto, ampak vedno je bil flat ob strani zato si ga lažje izberem in predstavljam kot naprimer basenjija, katerih ljubiteljica sem komaj 4 mesece. Na razstavi sem tudi spoznala vzrediteljico iz Italije, ampak mi njeno trenutno leglo ni preveč všeč... ima pa res zakon pse! Tako, da ja Ally (mama legla) ni pregledana za vse bolezni ampak je res izjemna psička. In resnično se mi zdi psarna Flat XP na milijone svetlobnih let boljša od Almanza-in nisem edina takega mnenja. Legla si nikoli ne bi šla izbirat sama! Poznavalki sem pisala katero psarno mi priporoča in izpostavila of Firien Wood in Flat XP, o katerih ima večina strokovnjakov pasme, lastnikov in razstavljencev veliko boljše mnenje kot pri Almanzi. - Citiram :
Se pa strinjam s saro. Ne bodo kar dali najboljše psice. Jaz vem da pri kokrih niti po 5 letih v kolikor sem tukaj aktivna ne bi dobila res top psice. Ker tiste vedno ostanejo. Sploh pa ne iz linij, katere sama iščem saj so vedno bolj redke.
Ne računam da bodo dali najboljšo psičko, saj jo bo vzrediteljica nedvomno obdržala zase, ker sta njeni psički stari 8 let, mama psičk pa je letnik 2001. Vzreidteljica na bodoče lastnike zelo pazi, zato sem tekla po mnenje kako napisat pismo lastnici FCR-ja. Zahtevna ženska ni kaj in kako sem ostrmela ko je bil odgdovor na moj mejl POZITIVEN, prišel pa je iz Dunaja v roku ene urice! V njem me je nagovorila z Leno in napisala, da se zelo veseli sporočila iz Slovenije, da upajo da je Ally breja, da me bo obveščala o novosti in prevedeno "/.../Za nakup psičke pa boš seveda rabila mamino potrditev, vendar je iz pisma razvidno da je mama nad nakupom navdušena /.../"
- Citiram :
- Upam, da ti bo pri leglih kdo pomagal, ker glede na to, da hodiš v šolo tega sama ne boš morala počet.
Seveda, mi bo zmenjena sem s pokojno učiteljico biologije, ki ima o tem ogromno znanja. Glede paritve mi bo pomagala tista poznavalka, ki ima psičko prednikov iz iste linije-psarna Rondix. Parit bomo šli torej s "strokovno pomočjo", takrat bom imela 17 let, zato mame ne bo skrbelo da se bom to naučila.
Legla-pogoji so super kar se mene tiče. Bom dala kakšno slikico ko bom slikala. Imamo ogromen vrt, dva prosta balkona (seveda ograjena) in pa dve fraj sobi za goste-zelo veliki. Sam to vse bo še treba preuredit in dodatno zaščitit. razmišljala sem da bi si vzrela malo fraj počitnice, se pravi kotitev pričakovala okoli maja/junija meseca, ko imam največ časa. Seveda bi mi pri tem pomagal dedek, ki pa ima kar nekaj izkušenj, ker je naša Kaya enkrat skotila. | |
| | | *sara*
Število prispevkov : 47 Join date : 12/12/2011 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 7:15 am | |
| [quote="Banjusie"] - Citiram :
- In resnično se mi zdi psarna Flat XP na milijone svetlobnih let boljša od Almanza-in nisem edina takega mnenja. Legla si nikoli ne bi šla izbirat sama! Poznavalki sem pisala katero psarno mi priporoča in izpostavila of Firien Wood in Flat XP, o katerih ima večina strokovnjakov pasme, lastnikov in razstavljencev veliko boljše mnenje kot pri Almanzi.
[/color][/font].[/font][/font][/color] Ostalega ne bom komentirala, ampak ta trditev pa je percej težka, jo prosim lahko utemeljiš? | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 7:21 am | |
| Moje mnenje je da so pač na Dunaju boljši in ne bi vzela od BWOV oz. Almanze. ***
Nazadnje urejal/a Banjusie Pet Feb 10, 2012 8:04 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | *sara*
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 7:35 am | |
| No, nekako razumem kaj želiš povedati, ampak se mi stvari ne zdijo utemeljene. Kaj misliš z: "paritve načrtovane in res veliko bolj skrbne" "se vzrediteljica drži pravil in je veliko bolj stroga" "ne prodaja naprej psičkov nevestnim vzrediteljem"
Mi prosim razložiš: -katere paritve niso načrtovane, oz mi poveš kakšno kombinacijo, ki ni bila skrbna -katerih pravil se vzrediteljica ne drži -kateri mladiči so bili prodani nevestnim vzrediteljem
Me res zanima, ker tudi mene skrbi za pasmo in bi rada vedela, katere so te stvari, da tudi sama vem | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 7:40 am | |
| Vse to je čisto okvirno.***
Nazadnje urejal/a Banjusie Pet Feb 10, 2012 8:04 am; skupaj popravljeno 2 krat | |
| | | *sara*
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 7:44 am | |
| To kar sedaj pišeš so precej resne stvari, ki mečejo izredno izredno slabo luč na zgoraj omenjene psarne, in tudi sama sebi ne delaš nič dobrega, s tem da javno blatiš psarne, za povrh niti ne na podlagi alstnih izkušenj. Če pišeš take stvari, se jih ne piše okvirno in na podlagi je rekel nekdo, ki mu je povedal nekdo ki je slišal od nekoga. Če so stvari, ki so slabe, morajo iti v javnost in v javnost morajo iti jasno argumentirane, ne pa "čisto okvirno"
| |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 8:02 am | |
| To so samo moja mnenja, lahko da so moji viri nepomembne škrbine. In bom popravila ker sem se prej tudi precej razjezila glede tega. | |
| | | *sara*
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 10, 2012 8:06 am | |
| Saj razumem da so mnenja, ampak tudi mnenja si na podlagi nečesa ustvariš in jih z nečim podkrepiš, mar ne? Ne razumem pa zakaj jeza, saj samo debatiramo.. | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 12:38 am | |
| Jeza zato, ker vsi vedno vidijo lepoto in ne zdravje. In gledajo genetsko "izpopolnjene" mutante z groznim zdravjem in krasno vizualno podobo (ne ciljam na nobeno določeno psarno). In se ne poglobijo v rodovnike, tudi če je več kot očitno da se vzreditelji igrajo inbreeding. | |
| | | nezzek
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 3:10 am | |
| Veš koliko te oseba s katero se tako meniš želi škodovat ne moreš vedet. Sem dala že skozi to, da nam je v obraz lagala da je veliko slabša psica (po mojem mnenju najslabša) kao najboljša v leglu. In velikokrat je tako. Medtem ko so drugi, ki niso v pasmi pa jo poznajo lahko veliko bolj iskreni.
Kot je sara lepo rekla s tem pisanjem delaš veliko antireklamo ljudem, ki ti sploh niso nikoli škodovali in so spoštovani okoli sveta. Ti pa si se komaj mesec nazaj odločila da bi imela flata. Razumeš? Ni šanse da si v enem do dveh mesecih naštudirala toliko, da bi lahko kritično in realno sodila. Ker če pomislim kako sem jaz na kokra gledala 5 let nazaj ko sem se za pasmo odločala... Začetnik totalni.
To da pa ti pišeš o poglobljenih rodovnikih pa sploh ne bi. Včasih naredijo inbreeding zato da utrdijo linijo in nato spet parijo linijsko naprej... | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 3:33 am | |
| Ne, o njih sem se učila veliko prej ampak tako močno se nisem poglabljala vanje. Zanje sem se odločila že v septembru, na dan pa sem dala komaj ko je bilo sigurno da prav zares želim to pasmo. Pa tudi nisem tak otrok da se ne bi pred nakupom psičke poznamala s poznavalcem, ne samo z vzrediteljico. In seveda me imajo vsi za otroka ki menijo da smo pač čisto premalo zreli za take naloge, da ne znamo sami presojat pravilnih odločitev. Večina vzrediteljev me je sprva obravnavala tako. Niti odrasel človek ne bi mogel se toliko navadit v enem mesecu, če je zanj pasmo čisto nekaj novega. Ampak zame ni v celoti. Pa tudi z interneta letijo itak same škrbine in kakor sem že prej rekla, so moji viri lahko napačni. Pa nisem mislila za inbreeding v pozitivnem smislu-se pravi v ohranjanju linije, ampak inbreeding kot čisto negativno stvar. In seveda pridejo ven slabi rezultati kar je zelo očitno. V neki labijevski psarni, ki jo spremljam že od predlani, ki so se takrat takooo trudili za ohranjane zdravstveno stabilnih psov se zdaj igrajo z genetiko-ker ne morejo najt kombinacije. Ker jim nihče noče posodit samčka! In to ni sprejemljivo. Že res da pasme ne poznam tako podrobno kot labijev ampak poznam več kot osnove, ki bi jih moral dat lastnik. Ampak še zmeraj premalo. Torej ne vem zakaj ne bi ta tri leta (ko bo moja odraščala) porabila za to? Dovolj časa gotovo je glede na to da bom mela veliko pomoči. | |
| | | nezzek
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 5:24 am | |
| No poglej jaz ti govorim iz lastnih izkušenj. Ker sem to dala skozi in vem kako je ko kot nekdo, ki pasmo gleda mogoče leto ali dve gledaš nanjo. Čisto drug pogled boš imela po treh letih ali več, boš videla. Sicer pa sama bom zdaj zdaj 18 pa se s tem ukvarjam recimo od 15 leta zelo resno tudi po tujini in to. Pa sem šele zdaj dobila zaupanje tujih vzrediteljev in spoštovanje s strani konkurence. Hkrati pa tudi kakšnega sovražnika. Ampak taka pasja scena je.
Če pa te ne zanima pa seveda škoda besed.
Je pa prav, da se ne pljuva čez psarne brez kakršnih koli konkretnih argumentov. Pomisli kako bi bilo tebi na njihovem mestu. | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 5:40 am | |
| - Citiram :
- No poglej jaz ti govorim iz lastnih izkušenj. Ker sem to dala skozi in vem kako je ko kot nekdo, ki pasmo gleda mogoče leto ali dve gledaš nanjo. Čisto drug pogled boš imela po treh letih ali več, boš videla.
Sicer pa sama bom zdaj zdaj 18 pa se s tem ukvarjam recimo od 15 leta zelo resno tudi po tujini in to. Pa sem šele zdaj dobila zaupanje tujih vzrediteljev in spoštovanje s strani konkurence. Hkrati pa tudi kakšnega sovražnika. Ampak taka pasja scena je [quote] Jaz mislim da sem se odločila prav. In pa tudi jaz večini tujih vzrediteljev ne zaupam (oz. skoraj nobenemu), vendar pa mi s strani toliko ljudi, poznavalcev, lastnikov in tako dalje res niso vsi najslabši. In ne vem zakaj bi delala znanost iz preverjenih podatkov. - Citiram :
- Če pa te ne zanima pa seveda škoda besed.
Seveda me zanimajo mnenj drugih, ampak ni nujno da se bom z vsakim strinjala. Ampak bre z mnenj pomojem ne bi nihče ravno daleč prišel... - Citiram :
- Je pa prav, da se ne pljuva čez psarne brez kakršnih koli konkretnih argumentov. Pomisli kako bi bilo tebi na njihovem mestu.
Ok, priznam da niso vse besede letele na omenjeno psarno , pač pa eno drugo, vendar pa ima vsaka psarna svoje slabosti in pri vseh, ki sem jih do zdaj preizkala se najdejo (tudi pri moji). Ampak tisto o slabih kombinacijah je bilo namenjeno drugi psarni, ki je ne bom omenla in sem več kot ziher da drži. In prav le-ta psarna je razlog zakaj tujcem bolj redko zaupam. Pa slabih psarn tudi v SLO ni veliko vsaj pri pasmah ki jih spremljam. Od FCR-jev so mi vse ful všeč. Pa OK konec debate. Evo ta psička mi je npr. izredno lepa, ima pa tudi prednike Almanze ampak nisem pretirano raziskovala. vir: http://www.of-firien-wood.de/ | |
| | | *sara*
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 8:13 am | |
| Ta post se NE veže strogo na flate, ampak generalno mogoče na debato o znanju o psih...ampak je ravno prilika, pa ga zalepim sem.
Povem samo svoj primer, kako je pri meni zgledalo poznavanje pasme ( po mojem mnenju) (na lestvici 1-10) Pa mislim da se bo tudi Neža lahko našla v tem pisanju...
pred nakupom psa in prvi meseci, ko sem psa imela: 10 Do začetka aktivnega ukvarjanja s kinologijo: 5 Ko sem začela z razstavami, šolanjem., tekmovanji.. -10 Sedaj: 3-4
Prej ko dobiš psa, kljub temu, da si v kontaktu z vzreditelji, hodiš na razstave, hodiš gledat legla, si misliš, da si prečekiral vse kar je, da so ti povedali vse kar je možno, šele potem počasi vidiš, kje si, vmes pa padeš na realna tla. Tudi jaz sem v vsem aktivno priljižno pet let, pa sem sedaj veliko veliko manj samozavestna glede svojega znanja, kot sem bila pred petimi leti. In ja, vidiš, da tisti, ki si jih imel na "zlatem podstavku" lahko hitro padejo, ko se tudi ti vpletaš v ta svet. Eno je biti opazovalec in "fan", potem pride faza udeležve, ko pa začneš biti aktivno vpleten, potem pa vidiš kaj je "poker face" in kaj dejansko stanje. (pa še vedno veš, da to, kar veš, ni vse, kar bi lahko vedel, ker se nekaterih stvari pač ne ve)
| |
| | | nezzek
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 9:55 am | |
| Sara super si to napisala. Dejansko je to res. Samo dokler ne daš sam tega skozi ne vrjameš. No ja.. Ta psica recimo meni ni neki wow no. Glava mi je zgrešena in hrbet je mehak.. Odvisno koliko je stara. Vsak pes ima kakšno čudno fazo v rasti, skoraj nisem srečala psa, ki bi bil ves čas enak. Ampak to opazimo tisti, ki to bolj zagnano opazujemo in živčno upamo, da bo tak kot je bil pri 5 tednih.. Heheh | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Sob Feb 11, 2012 10:59 pm | |
| Glava je lepo izoblikovana, tako da se vidi da je samička. Na tej sliki pa je bila verjetno res še v fazi razvijanja (mislim da je imela 1 leto). Zato je videt malo hm.. "smešne" oblike.
Še moja letvica.
Pred nakupom Čopija: 4
Ko je prišel: -100 (živ dokaz da je teorija nekaj čisto drugega kot izkušnje)
Ko sem začela obiskovat razstave, kinološke športe in se z njim bolj intenzivno ukvarjat: 2
Nikoli nisem rekla da imam ne vem koliko znanja in da sem že nevem kaka poznavalka. Ker tudi vzreditelj/kinolog je enkrat na začetku in mora izkušnje nabrati sam v prvih leglih ter črpat znanje drugih. Ampak če si osnovo prej nabereš je lažje. | |
| | | nezzek
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Ned Feb 12, 2012 12:23 am | |
| Ja samo potem ne sodit, to ti želiva s saro dopovedat.. | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 24, 2012 3:32 am | |
|
Nazadnje urejal/a Banjusie Pet Feb 24, 2012 7:06 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 24, 2012 6:50 am | |
| Waw, super fotke In čestitke glede legla! | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 24, 2012 6:59 am | |
| Hvala! Baje bi ljubitelji flatov za tak rodovnik ubijali. Psa nista pretirano razstavna, ampak flati so bili vzrejeni za DELO in ne lepoto. Tako, dabo moja, če bo iz dveh izjemnih vej delovnih flatov, psarne Rondix in Tarncourt. Mama pa je itak potomka vzrediteljev ki se z vzrejo niso igrali. Tako moja bo, če bo zdrava, dobra lovska psica pa še lepa povrhu. Pa ful mi je všeč, ker sem preverila potomce. V nekaterih flatih se pojavlja hiperaktivnost in nestabilnost karakterja (ne bom omenjala psarne), pri teh pa je karakter super! | |
| | | Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 24, 2012 7:02 am | |
| Super Me veseli, da si se tako odgovorno lotila nakupa psa Saj vsi vemo, da so se dandanes ljudje pripravljeni bolje pozanimati za pralni stroj, kot za živo bitje! | |
| | | Banjusie
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec Pet Feb 24, 2012 7:03 am | |
| Phahah, jap. Sicer pa bo očka letos očka še v psarni v kateri je bil vzrejen. Če ne bomo od te dobili bom probala prepričat mamo da gremo v Anglijo (kar mi ne bo uspelo, ampak potrudit se da). | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Gladkodlaki prinašalec | |
| |
| | | | Gladkodlaki prinašalec | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|