| Border Collie( Borderski ovčar) | |
|
+19Živa&Pika Nala&Ula2 Collie girl Alexič Anja7 ajsa.tb Višs. MetALK!D Muffin <3 LittleLi Colliny Airedale10 *živa* Banjusie Cavalierka loveDogs nika66 rex Admin 23 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pet Mar 16, 2012 5:24 am | |
| Zakaj pa mi ne bi smele bit všeč tri kompletno različne psarne? Jaz sicer nisem za borderje, tako da niti ni pomemno. | |
|
| |
Colliny
Število prispevkov : 229 Join date : 17/12/2011
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pet Mar 16, 2012 5:42 am | |
| Kako to misliš, "nisem za borderje"? | |
|
| |
Banjusie
Število prispevkov : 741 Join date : 03/11/2011 Age : 26 Kraj : Primorsko-Notranjska
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pet Mar 16, 2012 5:44 am | |
| Karakter mi je prija, čeprav mi paše. Upam da veš kaj mislim. | |
|
| |
Višs.
Število prispevkov : 4 Join date : 14/03/2012
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pet Mar 16, 2012 6:45 am | |
| Samo rečem, ker so tudi linije drugačne. Nevem, meni so npr všeč ful psarne kjer vzrejajo podobne linije. | |
|
| |
ajsa.tb
Število prispevkov : 21 Join date : 09/12/2011
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Sob Mar 17, 2012 9:58 pm | |
| Meni pa je glede psaren v sloveniji malo bol na tesno... Drugače pa sta tudi meni le dve oky... V tujini pa je meni osebno zaenkrat najboljša bordermania, Tonkory, Borderline Country, Bordertrix.. Glede BC-jev pa je res tako kot je rekla Laby, so zeloo popularni in zato moraš paziti kakšnega bc-ja vzameš in kje! Drugače pa so tudi meni borderji ušeč in si ga nameravam kupiti nekje prib. čez 5 let, ker trenutno ni vseh pogojev. Živa: Pred nakupom res dobro premisli v kaj se spuščaš. | |
|
| |
Muffin <3
Število prispevkov : 152 Join date : 28/02/2012
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Maj 29, 2012 2:42 am | |
| V Sloveniji so meni všeč 3 psarne: Spiridom, Seta del Oro in Elaeth. Vzrediteljico psarne Spiridom poznam že dolgo in je res zelo prijazna, njihove psičke so tudi tako lepe. Z vzrediteljico sva se zmenili, da bomo šli na sprehod z psičkami (mogoče že ta teden, če bo lepo vreme) Vzrediteljico psarne Seta del Oro sem spoznala pred kratkim.... Poznam pa tudi nekaj tujih psarn.... | |
|
| |
Admin Admin
Število prispevkov : 1008 Join date : 09/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Maj 29, 2012 2:59 am | |
| Muffin super Pa fajn bi bilo, če bi jih poslikala kaj, da vidimo lepotce hehe | |
|
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Maj 29, 2012 3:09 am | |
| Oh seveda jih bom poslikala!! Ja morate videti njihove prelepe borderke!! | |
|
| |
Airedale10
Število prispevkov : 669 Join date : 03/11/2011
| |
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Sre Maj 30, 2012 12:04 am | |
| Ja že dolgo si želim svojega psa. Dolgo sem se odločala za primerno pasmo. Potem pa sem se odločila za border collie-ja. Všeč mi je, da imajo toliko energije in imajo željo po delu (saj bi rada psa s katerim se moraš veliko ukvarjati, saj tudi časa imam veliko). Tudi po karakterju in zunanjosti so mi fuuul všeč!! ..... No pač meni je to super pasma.... in vem tudi, da je velika odgovornost imeti psa Pred nakupom pa se seveda želim prepričati, da ga kupim pri pravem vzreditelju!! Čeprav že vem velikooo o psih in border collie-jih si ga ne bom kupila na silo, ker vem, da se mi bo splačalo počakat in do takrat se bom še veliko naučila!! ...... | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Ned Jul 15, 2012 9:51 am | |
| No, samo, da se ne prenagliš. | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Ned Jul 15, 2012 8:43 pm | |
| Muffin, super, da se odgovorno podajaš v nakup psa Ti kar lepo počasi... Prvo si nagledaj vzreditelje, pojdi na kakšno razstavo, tekmovanje se tam pogovori z lastniki... Prebiraj članke, forume... Ko boš 100%, da je borderček primerna pasma za tebe, potem pojdi v nakup, kontaktiraj vzreditelja, ki ti je najbolj všeč, se predstavi, vprašanje za ceno naj bo zastavljeno NA KONCU, zato opiši vzreditelju " zakaj ravno border" in opiši malo svoj življenjski način bivanja, ter s čim bi se s psom ukvarjala. Ker če bo vzreditelj videl, da si dovolj zrela za psa, ni vrag, da ti ga ne bi dal lp | |
|
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Ned Jul 15, 2012 10:29 pm | |
| Z vzrediteljico iz psarne Spiridom smo se zmenili,da gremo skupaj na tekmo v Portorožž, ki je bila včeraj. Vzrediteljica nam je vse povedala o svojih psicah, prejšnjih leglih, o prehrani, kako oni skrbijo za mladičke, kako naj mi ravnamo s psom ko bo prišel k nam, kakšni so borderji.... Odgovorila je na vsa vprašanja, res je zelo prijazna, saj sva se celo leto pogovarjali po telefonu in si pisali sporočila na mailu, ampak boljše je bilo da smo se v živo pogovarjali. Predstavili smo tudi naš način življenja in je rekla, da bi bil borderček pravi in nam svetovala tudi kakšen bi bil pravi za nas.... Psičke so res super po karakterju in tudi po videzu, meni je najboljša po karakterju Didi, z njo bodo imeli drugo leto tudi mladičke, vzrediteljica je rekla, da se moramo doma pomenit če bomo vzeli pri njih iz naslednjega legla kužka in ji čimprej sporočit. Bilo je super, sej bom dala kakšno sliko na fb V kontaktu pa sem tudi z vzrediteljico iz psarne Seta del oro. Ona je tudi prijazna in mi pač pove vse kaj me zanima, in mi svetuje. Saj ima lepe pse, samo mi je spiridom boljša psarna, ker pač vem več o psih in prejšnjih leglih, od Seta del oro pa ne vem tako veliko, tako, da bo po vsej verjetnosti kužek iz Spiridoma. Za to pasmo se zanimam že več let tako, da že vem zelo veliko o njih in se mi zdi primerna pasma.
Nazadnje urejal/a Muffin <3 Tor Jul 17, 2012 4:34 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Ned Jul 15, 2012 10:50 pm | |
| No, potem pa tako super Sem res vesela za tebe! In vso srečo ti želim!! | |
|
| |
Anja7
Število prispevkov : 5 Join date : 15/07/2012
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Ned Jul 15, 2012 11:16 pm | |
| Čim več tak odgovornih nakupov!!!!! | |
|
| |
Alexič
Število prispevkov : 10 Join date : 16/07/2012
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pon Jul 16, 2012 11:11 am | |
| Muffin <3 : Me veseli, da zvem še za enga bodočega lastnika bcja, ki se ma namen vse pozanimat. Hjoj ja več takih nakupov. Upam le, da si 100% prepričana v nakup in,da si naštudirala pasmo do amena. Nisem šla cele teme brat, ampak izven tujine pa nisi razmišlala o nakupu bcja? In ful fino, da si se z vzrediteljico tolko pogovorila o sami pasmi. Pa poročaj kako dalje. | |
|
| |
Collie girl
Število prispevkov : 11 Join date : 29/06/2012
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pon Jul 16, 2012 11:05 pm | |
| Alexič a to je tvoj border na tvoji prikazni? Vidim, da trenirata agility! Super!! | |
|
| |
Nala&Ula2
Število prispevkov : 48 Join date : 16/07/2012 Age : 25 Kraj : Ajdovščina
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Pon Jul 16, 2012 11:45 pm | |
| Meni so borderji zlo lepi psi. Ja in res rabijo veliko pozornosti, samo to mi ni ušeč, da so obsedeni s tem, da jim moraš ves čas nekaj metati. (No nevem če to usi, samo par lastnikov mi je že to reklo) | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Jul 17, 2012 12:51 am | |
| - Nala&Ula je napisal/a:
- Meni so borderji zlo lepi psi. Ja in res rabijo veliko pozornosti, samo to mi ni ušeč, da so obsedeni s tem, da jim moraš ves čas nekaj metati. (No nevem če to usi, samo par lastnikov mi je že to reklo)
čisto odvisno od psa, to ni neko pravilo, ampak ja, obsedeni so z gro ja | |
|
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Jul 17, 2012 4:01 am | |
| | |
|
| |
Živa&Pika
Število prispevkov : 66 Join date : 16/07/2012 Age : 26 Kraj : rudno
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Jul 17, 2012 5:38 am | |
| Hey! Jaz si zelo želim bordija in čez kakšno leto ga bom kupila. Moj stric ima borderja. Imel je psico po imenu Aiša, kupil jo je z namenom, da bo pasla njegove ovčke. Ko jo je prvič spustil nad ovčke jih je grickala in to, kmalu je obupal nad psico . Psico je imel 6 let privezano v hlevu na verigi. Ko je meni kmalu prekipelo sem mu rekla, da borderja nikoli nemoreš pustiti v hlevu na verigi in ga 1 tedensko ali celo mesečno peljati na sprehod. Hja čez par tednov sta z očijem njej naredila pesjak in končno se je stričeva hčerka začela ukvarjati z Aišo. Stric je dal kmalu Aišo Oplodit in kmalu je imela 4 borderčke. Obdržali so Karo Aišo pa uspavali. Za povrh pa je stric otrokom rekel, da je zbolela. Z mlajššo borderko je isto kot z mamico samo, da je Kara v pesjaku. Na agility ne bosta hodili, na ovčke tudi ne. Mene pa zelo skrbi kaj bo zdej Karo. Nevem kako naj stricu dopovem, da se je treba z borderjem ukvarjat ne pa ga imeti kot en modni dodatek in se ljudem hvalit, da maš borderja!!!!!! | |
|
| |
Muffin <3
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Jul 17, 2012 7:53 am | |
| girl with dogs: a že veš kje ga boš kupila? bo z rodovnikom? Hmmmm... stricu pa povej malo o borderjih, začni se tudi ti ukvarjat s psičko, čez kak teden pa povabi strica seboj na sprehod, pa se npr. malo pomenita kako bo s psičko... Potem pa se vsak dan skupaj igrajte, učite trikce... Potem bo mogoče videl kako je zabavno živeti s psom in da ga mora pravilno vzgojit in potem bo življenje z njo še boljše!! No tako bi vsaj jaz naredila! Želim ti veliko sreče in upam,da ti bo uspelo!! | |
|
| |
Colliny
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Jul 17, 2012 10:58 am | |
| - girl with dogs je napisal/a:
- Hey!
Jaz si zelo želim bordija in čez kakšno leto ga bom kupila.
Moj stric ima borderja. Imel je psico po imenu Aiša, kupil jo je z namenom, da bo pasla njegove ovčke. Ko jo je prvič spustil nad ovčke jih je grickala in to, kmalu je obupal nad psico . Psico je imel 6 let privezano v hlevu na verigi. Ko je meni kmalu prekipelo sem mu rekla, da borderja nikoli nemoreš pustiti v hlevu na verigi in ga 1 tedensko ali celo mesečno peljati na sprehod. Hja čez par tednov sta z očijem njej naredila pesjak in končno se je stričeva hčerka začela ukvarjati z Aišo. Stric je dal kmalu Aišo Oplodit in kmalu je imela 4 borderčke. Obdržali so Karo Aišo pa uspavali. Za povrh pa je stric otrokom rekel, da je zbolela. Z mlajššo borderko je isto kot z mamico samo, da je Kara v pesjaku. Na agility ne bosta hodili, na ovčke tudi ne. Mene pa zelo skrbi kaj bo zdej Karo. Nevem kako naj stricu dopovem, da se je treba z borderjem ukvarjat ne pa ga imeti kot en modni dodatek in se ljudem hvalit, da maš borderja!!!!!! Psica je pa (seveda) nerodovniška ne? Daj ti stricu raje povej, da se nerodovniških psov sploh ne pari, kaj šele v takih pogojih!! In da da mamo kar uspavat, pa kaki človek je to, da nima srca in psu najprej "ponudi" tako za en drek življenje, potem pa jo celo uspava?! To je hinavsko in predvsem neodgovorno! Stricu boš pa to očitno težko dopovedala, ker border sploh ni pes za v pesjak (saj noben ni!), da bi v njem živel mislim, je pes, ki zahteva ukvarjanje minimalno 4 ure dnevno, poleg vse mentalne in fizične zaposlitve, pravega lastnika in aktivnosti! | |
|
| |
Admin Admin
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Tor Jul 17, 2012 7:50 pm | |
| Pa saj ne morem verjet, da se to dejansko še dogaja Kot, da smo v starem veku Uboga psička... Upam, da ti uspe !!! Res žalostno no... Ali pa če mu napišeš ( prekopiraš) kakšen sestavek o borderjih? Tako, sem jaz naredila za mojo omo, ki je pretepala svojega psa in mi je uspelo. No, jaz sem sama napisala članek in ji ga dala. | |
|
| |
Živa&Pika
Število prispevkov : 66 Join date : 16/07/2012 Age : 26 Kraj : rudno
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) Sre Jul 18, 2012 1:50 am | |
| Joj res hvala za vso pomoč ker res on je glede borderjev čist neodgovoren. Z mami sva se že hecali naj si kuppi kakega manjšega psa ki nerabi toliko gibanja. Bom naredila vse, da mu dopovem kaj je BORDER. vam sporočim kako je bilo!!!
Rada vas mam! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Border Collie( Borderski ovčar) | |
| |
|
| |
| Border Collie( Borderski ovčar) | |
|